A A A

Norsk Kulturminnefond støtter Tirpitz Museum

lommebok

Forrige uke besøkte Norsk kulturminnefond Tirpitz Museum i Alta. Det ble det penger til museet av.

I 2015 markerer hele Norge at det er 70 år siden frigjøringen etter 2. verdenskrig. Norsk Kulturminnefond markerer dette ved å gi et økonomisk tilskudd til Tirpitz Museum på 20.000 kroner for å støtte arbeidet som legges ned for å ta vare på denne delen av krigshistorien.
-    Kulturminnefondet vurderer det arbeidet som er lagt ned i privat regi for å ta vare på historien om det tyske krigsskipet Tirpitz som særdeles viktig, sier direktør i Norsk kulturminnefond, Simen Bjørgen, og håper støtten kommer til nytte slik at det fortsatt er mulig å ta vare på denne viktige dokumentasjonen om krigen.

Bestyrer ved museet, Even Blomkvist, er både glad og rørt over bidraget.
-    Dette var en fantastisk flott overraskelse som virkelig gir inspirasjon til å fortsette arbeidet jeg startet med for mange år siden. Pengene skal i sin helhet gå til museet og vil bli forvaltet på best mulig måte, sier han.

Tirpitz Museum ligger i Kåfjord i Alta, og er et krigsmuseum som forteller historien om det tyske slagskipet Tirpitz. Museet åpnet i 2005, og har, etter private kjøp, bidrag og donasjoner, verdens største samling av bilder og gjenstander fra Tirpitz.
-    Det private museet formidler på en god måte det som skjedde i Kåfjord, der det største tyske slagskipet noensinne ble angrepet av britiske dvergundervannsbåter og bombefly, sier Bjørgen.

tirpitz_1.jpg

Bestyrer ved Tirpitz Museum, Even Blomqvist (t.h.), ga Norsk Kulturminnefond og representanter fra Alta kommune omvisning i museet under et besøk forrige uke. F.v. direktør i Norsk Kulturminnefond, Simen Bjørgen, ordfører i Alta kommune, Laila Davidsen og Eli Heirung, underdirektør i kulturminnefondet.

 

Skjema