A A A

Norges skiforbund på besøk i Alta

Hoppbakken+ingressbilde

Finnmark skikrets hadde fredag 10. januar besøk av anleggskonsulenten i Norges skiforbund. Befaring av skianleggene i Alta stod på programmet.

Norges skiforbund, ved anleggskonsulent Marit Gjerland, var fredag 10. januar på befaring av skianleggene i Alta. Anleggene som ble befart var:

Kaiskuru skianlegg

Altabakken (hopp)

Eibybakken (hopp)

Alta ski- og alpinsenter (Rafsbotn)

Bjørn Roald Mikkelsen, leder i Finnmark skikrets, var vertskap og Alta kommune  var invitert til å være med. Anleggskonsulenten var imponert over hvordan Alta kommune og idrettslagene samarbeider om å skape gode forhold for langrennsløperne og trimmerne.

Hoppmiljøet kunne fortelle om et lite miljø som har gjort en kjempeinnsats for å utvikle hoppere. Hoppere som nå har flyttet fra Alta for å utvikle seg videre. Utfordringen for hoppmiljøet er å rekruttere nye hoppere og å utvikle små og store bakker i Alta.

 

 

 

 

Marit Gjerland trakk fram tilgjengelighet til anlegg som viktig. Her fikk vi fortalt om Byløypa og den betydning den har for tilgangen til skiløypene.

Smørebod redusert.jpg

Bjørn Roald Mikkelsen, leder i Finnmark skikrets, Tor Oskar Thomassen (på veg ut på ski), Per-Erik Bjørnstad, miljø/park/idrett, Marit Gjerland, Norges skiforbund i smøreboden i Kaiskuru. Per- Erik Bjørnstad orienterer om utbyggingsplanene i Kaiskuru, med nytt bygg og rulleskiløyper.

 

Hoppbakken sletta redusert.jpg

Bjørn Roald Mikkelsen, Finnmark skikrets, Kjell Ove Strøm, Alta IF, hopp og kombinert,  og Marit Gjerland Norges skiforbund

 

 

 

Skjema