A A A

Nå kan du bruke Easypark på våre parkeringsplasser

P3 hesteskoen på sentrum

Nå kan du velge mellom Easypark og parkering Alta.

Nå kan parkeringsappen Easypark brukes på alle kommunale parkeringsplasser. Det du som kunde må gjøre er å velge riktig takstgruppe, noe appen hjelper deg med.

Her er en oversikt over områdene og hvilken taksgruppe som skal brukes:

Taksgruppe

Takstgruppenavn

8890

P19

8899

8897

P9

P7

8896

P6

8895

P5

8893

P3

8892

P2

8891

P1

8885

Alta Havn

 

Når du logger inn i appen vil den automatisk komme med forslag til hvilken parkerinsplass du er på, som vises på et kart. Da kommer også riktig takstgruppe opp. Er det nært mellom to parkeringsplasser kan man oppleve at appen foreslår feil, men da skal du kunne trykke på rett parkeringsareal og riktig takstgruppe kommer opp. Det vil også komme opp merker på automatene etter hvert.

– Vi gjør oppmerksom på at dette gjelder kun de kommunale parkeringsplassene. Sentrum syd, Parkeringshuset AMFI og Scandic er ikke med her da dette er private områder, sier leder for Alta kommune parkering, Jon-Vegar Nilsen.

Hjulet_liten versjon.jpg

Appen er ment som et supplement til eksisterende betalingsløsning. Easypark har også en tilleggsavgift ved bruk av deres tjenester. Denne avgiften utgjør 15 prosent av parkeringsavgiften. 

– Det betyr at parkering på en time vil koste 23 kroner i Easypark-appen. Vi oppfordrer alle kunder til å sette seg godt inn i vilkårene før man begynner å bruke appen, sier Nilsen, som forøvrig er svært fornøyd med å ha fått på plass et supplement til eksisterende løsning.

Har du ikke kommet i gang med bruk av app til parkering i det hele tatt? Da oppfordrer vi deg til å forsøke. Gå inn i app-store dersom du har en apple-telefon eller i Google Play dersom du har en android-telefon. Last nes enten Parkering Alta eller nykommeren Easypark. Legg inn betalingsinformasjon og registeringsnummer på bilen. Da slipper du å gå til automat for å betale og du slipper å stresse ut dersom parkeringen er i ferd med å gå ut. Da kan du enkelt forlenge parkeringen fra telefonen din.

Skjema