A A A

Moderne

Moderne

Moderne dans er den stilarten som også kalles fridans, og er den mest individuelle form for dansekunst. Mens den klassiske balletten strever etter å oppheve tyngdeloven, bruker den moderne dansen gulvet og tyngdeloven som utgangspunkt.

Alder/nivå:
9-100 år

Varighet: 
60-90 minutter

Kleskode:
Det anbefales å anvende treningsbukser og langermet genser eller t-skjorte og bomullsokker (ull kan bli for glatte). 

Hva du lærer:
Her finnes mange ulike uttrykksformer og stiler, med stort rom for fritenking og tolkning på en helt annen måte enn mer «satte» stiler som jazzdans, klassisk ballett, eller selskapsdansene. 

Timene fokuserer på grunnleggende gulvteknikk og stående øvelser som bygger styrke, koordinasjon og kroppsbevissthet. I moderne dans handler det om å finne de mest organiske og effektive måtene å bevege seg på, noe som kan utspille seg ulikt fra person til person. Individuelt uttrykk og personlighet får også utspille seg her, blant annet via koreografi og elementer av improvisasjon. Pedagogen tilfører sin egen stil til klassene, noe som fører til varierte uttrykk og utfordringer.

Du vil øke din kunnskap om gulvarbeid, du vil utfordre grensene dine gjennom improvisasjonsarbeid, og du vil møte nye tanker om hva dans er eller kan være.

Lærer:
Marthe K. Engdal

 

Kompaniet (vår 2020) - her i moderne dansestil

 

Skjema