A A A

Markering av friluftsåret 2015

Multeb%C3%A6r

Hele neste år er avsatt til å markere friluftslivets gleder og rekreasjonsmuligheter. Vi som bor i Finnmark og Alta har som vi vet naturen rett utenfor vår stuedør, men vil i år oppfordres ekstra til å benytte oss av tilbudet.

Fra det offentlige markeres starten på dette med utendørs aktiviteter 13 januar. Alle oppfordres av Miljødepartementet også til å overnatte utendørs til onsdag 14 januar. I Alta har vi så langt fått til et flott og svært lovende samarbeid med Øytun Folkehøgskole og Idrettshøgskolen ved UiT, Norges Arktiske Universitet.
Det er allerede planlagt at de skal etablere hver sin base i Alta – hvor befolkningen inviteres til å komme innom i dette døgnet. Det vil samtidig bli et sted hvor disse flotte utdanningsinstitusjonene får vist seg frem fra sin beste side når det gjelder ferdsel og opphold i naturen. Øytun vil mest sannsynlig etablere seg et sted ved Gakorimyra, Idrettshøgskolen på brinken ved UiT, campus Alta.
Endelig program er ikke fastlagt, men det er åpning for mulig aktivitetsløype for barn og voksne. Her vil det etableres et innbydende leirområde med bål, telt og muligheter for overnatting for den som ønsker. Kan hende blir det et lett varmt måltid for den som ønsker det i tillegg.
Vi inviterer herved Altas befolkning til å gjøre ekstra stas på nærheten til vår største turistattraksjon ved å delta i åpningen av året som markeres i hele landet. Er det noen som bør vite å sette pris på naturen rundt oss – også om vinteren – bør det være oss i Finnmark.


Med hilsen
Gjermund Abrahamsen Wik
Folkehelsekoordinator, Alta kommune.
friluft.jpg Foto: Lars Krempig

 

Skjema