A A A

Koronasertifikat - sjekk dine opplysninger

Koronasertifikat

Koronasertifikatet ble tatt i bruk 11. juni. Sjekk dine opplysninger hos Helse Norge.

Koronasertifikatet skal vise om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har tatt negativ koronatest. Foreløpig viser sertifikatet om du har tatt koronavaksine, og om du har fått negativt resultat på koronatest tatt de siste sju dagene.

Derfor er det viktig at alle går inn på helsenorge.no/koronasertifikat og sjekker sine egne opplysninger. Opplysningene må være riktige for at du skal få et koronasertifikat.

Hvis du oppdager feil i opplysningene om vaksinasjon, ta kontakt med oss slik at vi får rettet dette. Send mail til blop@alta.kommune.no og beskriv hva som er feil.
Dette er spesielt viktig dersom du planlegger å reise til utlandet slik at du unngår en ubehagelig overraskelse ved grensepasseringer. Det er ikke alltid vi klarer å rette feilen med en gang, så det er for seint å sjekke dette når du har behov for å fremvise koronasertifikatet ditt.

Mer informasjon om koronasertifikat og kontaktinformasjon til Helse Norge

Ofte stilte spørsmål om koronasertifikatet

 

 

Arrangement med og uten koronasertifikat

Det er begrensninger på hvor mange som kan samles, og det er viktig å både følge råd og restriksjoner. Kommuner som har høyt smittenivå, kan ha strengere regler. Se nettsiden til kommunen din for lokale regler.

Arrangement som bruker koronasertifikat får ha flere deltakere enn arrangement som ikke bruker koronasertifikat.

Her kan du se reglement for arrangement med og uten koronasertifikat

 

Private tilbydere kan tilby testing til koronasertifikat

Private tilbydere kan tilby testing til koronasertifikat med refusjon fra staten.

Negativ koronatest sidestilles med vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått covid-19-sykdom. Bruk av koronasertifikat på større arrangementer kan åpne for flere deltakere.

Se veiledning her

Skjema