A A A

Intensiv opplæring for å ta i bruk læringsbrett

l%C3%A6ringsbrett+oppl%C3%A6ring

Denne uken har elevene på Komsa og Aronnes skole tatt i bruk læringsbrett.

Elevene i Altaskolen skal være med inn i framtiden og derfor skal alle i grunnskolen få hvert sitt digitale læringsbrett (Ipad) på 1.-7. trinn, og egen PC i 8.-10. klasse. Det har politikerne i Alta vedtatt.

Ungdomsskolene har allerede fått sin PC og Elvebakken, Bossekop og Kaiskuru har tatt i bruk sitt læringsbrett og har gjennomgått sin opplæring.

Nå er det Komsa og Aronnes sin tur og denne uken har de hatt besøk av firmaet Rikt, som spesialiserer seg på opplæring av skoler som skal ta i bruk læringsbrett.  

Kursing av både elever og lærere

Lærerne har fått 2 dagers kursing uten elevene i høstferien og nå er Rikt oppe med 11 pedagoger som lærer elevene å bruke læringsbrettet og lærerne i hvordan de best kan bruke verktøyet i undervisningen. Rikt er oppe i Alta i 3 dager i denne omgangen å tar over undervisningen slik at lærerne kan lære og få tips til hvilke muligheter læringsbrettet gir.

Lærerne skal ta i bruk læringsbrettet etter kurset og Rikt vil følge opp med tre nye dager etter jul.

Læringsbrett.jpg

«Eple opp» betyr at elevene skal snu læringsbrettet, hendene i fanget, lukke munnen og følge med. Her sitter 1. trinn på Komsa skole med eplet opp og er klar til å lære mer. (Foto: Tore Grøtte)

 

Tore Grøtte, som er rådgiver hos oppvekst og kultur i Alta kommune, besøkte Komsa skole for å se hvordan de tar i bruk læringsbrettet. Han er imponert over elevene og opplegget til Rikt.

– Jeg er overbevist om at nøkkelen til suksess med læringsbrettet er god og felles opplæring i bruk av verktøyet. Opplæringen Aronnes og Koma får tror jeg er vel anvendte penger. Dette vil gi lærere og elever det de trenger for å endre undervisningsmetodene, til det bedre for elevene. Dette vil være med å få Altaskolen inn i framtiden.

Læringsbrett_matematikk.jpg

Elevene i 2. trinn ved Aronnes skole har matematikkopplæring og bruker læringsbrettet. (Foto: Birgitte Suhr)

Skjema