A A A

Informasjon til lag og foreninger

Arctic Race ingress blå

Arctic Race of Norway 14.-17. august

At det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway sin andre utgave legges til Finnmark og Troms er en gavepakke for oss i Finnmark. Dette kommer til å bli tidenes folkefest i fylket – verden kommer til oss.

Link til samleside om rittet

I år er det vertskapskommunene Hammerfest, Nordkapp, Alta, Kvænangen og Tromsø som har overtatt stafettpinnen fra fjorårets Arctic Race suksess i Nordland, som var fra Bodø til Harstad, via Vesterålen og Lofoten.

Arctic Race of Norway er mer enn bare ett sykkelritt.
Dette rittet har fått veldig stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt, og med tanke på den naturen som rittet går gjennom er dette en opplevelse for både syklister, publikum og lokalbefolkning, og for noen rett og slett et eventyr. Rittet kommer til å bli vist direkte til tv‐seere i 160 land. Til sammenligning så vises VM på SKI til 6 land, Eurovision til 48 land.

Historisk
I sykkelverden blir Arctic Race historisk, aldri før har et profesjonelt sykkelritt vært arrangert så langt nord. Arctic Race blir også historisk for oss, aldri har vi vært med på å arrangere en så stor folkefest sammen med flere kommuner i vårt innholdsrike fylke. Denne folkefesten er ikke bare vår og nabokommunene, Porsanger, og Kvalsund sin fest. Den er hele Finnmark sin folkefest. Sammen skal vi være verdens beste verter og skape fylkes største folkefest.

Overnatting
Det legges opp til at det skal bli folkefest langs hele løypa. Vi anbefaler dere å sjekke overnattingsmuligheter så fort som mulig i de forskjellige kommunene rittet passerer.

Informasjon
Det vil fortløpende bli lagt ut informasjon om rittet, folkefesten og aktivitetene på vertskapskommunenes hjemmesider og fb-sider.

Opplev folkefesten som frivillig
Vi vil også ha behov for frivillige langs hele løypa, for de som ønsker å være med å bidra så legges det også her ut informasjon på kommunenes hjemmesider.

Kontaktpersoner i:
Hammerfest: Knut-Arne Iversen M:918 24 884 kai@hammerfest-turist.no
Alta: Dag Arne Johannessen M:900 35 712 dajo@alta.kommune.no
Nordkapp: Mariell Frantzen M:941 35 664 Mariell@northcape.no

Barne‐ og mosjonsritt Sparebank 1 Nord-Norge arrangerer barnesykkelritt i Hammerfest, Nordkapp og Alta og det vil bli et mosjonsritt fra Honningsvåg til Nordkapp ”Erobre Nordkapp”

Ellers så ber vi dere spre det glade budskap og være gode ambassadører for Finnmark og de flotte kommunene våre, ta med ditt lag eller forening, venner og familie, og finn dere en plass i løypa. For de av dere som vurderer om dere skal dra på ferie i den perioden,..

GLEM DET – BLI HJEMME - DETTE VIL DERE IKKE GÅ GLIPP AV!

 

Vi gleder oss og skal gjøre vårt aller, aller beste for at sykkelrittet og folkefesten skal bli så bra som mulig! Men som alltid så er det publikum, gjestene og deltakerne som står for stemningen!

Vi ønsker alle, absolutt alle i Finnmark, fjern som nær hjertelig velkommen til Hammerfest, Kvalsund, Porsanger, Nordkapp og Alta for å oppleve Arctic Race sammen med oss.

HUSK Å TA MED FLAGG ☺


Hilsen fra vertskapskommunene
Hammerfest, Nordkapp og Alta

Skjema