A A A

Informasjon om snøskred i Skillefjord

Fjordbukta

Oppdatering på båttransport etter snøskredet.

 

Oppdatering torsdag 25. februar: Statens vegvesen melder at de forventer å være ferdig med rydding av veien torsdag. Se trafikkmeldingene her

Oppdatering mandag klokken 11.30: MS Loppøy går fra Alta klokken 14.45 til Hammerfest og videre til Korsnes. På Korsnes venter Nordic Sky som tar med seg reisende fra Korsnes til Altneset.

Siste nytt mandag klokken 19.50: Vargsunxpressen vil gå innom Lille Lerresfjord tirsdag morgen klokken 9.30.

Følg trafikkmeldinger for hurtigbåter og ferger i Finnmark her

Oppdatert mandag klokken 14.30: Det er satt opp enda en båtavgang fra Storekorsnes med retur til Alta. Båten ankommer kaia klokken 16.00. Det er plass til 97 personer. Ferga over Korsfjorden vil også ta en ekstra tur. De som ønsker å komme seg over med ferga må kjøre til fergeleiet så fort som mulig.

Oppdatert mandag klokken 11.35: LoppaXpressen (MS Melkøy) vil gå en tur til Storekorsnes i dag. Fartøyet kan ta med seg 97 personer, ingen biler.

Båten er på Storekorsnes klokken 15.45.

Alta kommune oppfordrer til å koordinere transport til avgang. Det vil ikke være plass til å parkere for alle på Storekorsnes.

Da det kun er plass til 97 personer på denne avgangen ber kommunen om at de som ikke må innover nå, stiller seg bakerst i køen.

Alta kommunes kriseledelse var samlet til møte søndag kveld klokken 18.00. Per nå er situasjonen oversiktlig. Kriseledelsen oppfordrer folk til å holde seg i ro til været tillater annet. Dersom noen, av akutte helsemessige årsaker, må inn til Alta før det er satt opp båttransport, så har Alta kommune beredskap.

– Vi har kartlagt hvem som har behov for hjemmesykepleie, mat og/eller medisiner og det vil vi følge opp, sier ordfører Monica Nielsen.

Ytterligere spørsmål om transport og ved stort behov for assistanse fra kommunen: Ta kontakt på telefon 95765212

Sjekk været på yr.no her

Flere skred har gått i området

Fylkesveg 8830 mellom Kviby og Nyvoll er stengt på grunn av ras i Skillefjorden. Vegen er stengt mellom Mikkelsby og Storekorsnes.

Det har gått to ras i området, på henholdsvis 140 og 155 meter. Disse er inntil syv meter i høyden. Vegen ble stengt lørdag 20. februar ca. kl 16:45. Ett av skredene gikk ca 17:30. Skredene gikk etter at bommen ble tatt ned. Autovern ligger i fjæra. Høyspentledning henger i knekt stolpe i rasområdet, men høyspent er intakt. Kraftlaget har vært på befaring. 

Det er sterk kuling, opp til liten storm fra sør og været vil tilta i styrke og fortsette i dag og i morgen. Dette vil føre til at snø fortsatt vil transporteres inn i løsneområdet og skredfaren vil dermed ikke avta, men heller øke. Værmeldingen tilsier at det vil vare ut tirsdag, og noe roligere onsdag.

Følgende bosetninger er isolert: Korsnes, Korsfjorden, Nyvoll, Komagfjord, Store Lerresfjord, Lille Lerresfjord, Skillefjordbotn.

Kan ikke begynne å ta opp skredet før tidligst onsdag

Det anslås at det vil ta fra en til to dager å fjerne snømassene. På grunn av at været står på slik det gjør nå vil veien tidligst åpne torsdag 25. februar. Dette vurderes fortløpende, men det er store snømasser i rasområdet. Normal standard på veien vil tidligst være på fredag ettermiddag, melder Troms og Finnmark fylkeskommune.

175 er hovedkanal for informasjon for entreprenører og befolkning.

Denne artikkelen oppdateres fortløpende ved ny informasjon.

Skjema