A A A

Informasjon om koronavaksine

Per+f%C3%A5r+vaksine2+-+til+nett

Her får du oppdatert informasjon om koronavaksinering i Alta kommune

I uke fem, 01.- 05. februar, vil Alta kommune ringe personer over 85 år for å avtale time til vaksinering i uke seks. Selve vaksineringen vil foregå i Finnmarkshallen inngang C. Hvor mange vi rekker å vaksinere i løpet av en uke kommer an på hvor mange vaksinedoser vi får tilsendt fra Folkehelseinstituttet. Mest sansynlig vil det ta en til tre uker å få vaksinert alle over 85 år.
 
Viktig å huske på før du møter opp til vaksinering:
  • Har du luftveissymptomer, nyoppstått hoste eller feber på vaksinedagen? Da skal du ikke møte opp, men ringe å si ifra at du trenger ny time. Dette på grunn av smittevernhensyn og fordi vi ikke kan sette vaksinen på personer som er syk.
  • Tar du blodfortynnende? Vent med dagsdosen til etter vaksineringen.
  • Husk å beregne ventetid etter du har tatt vaksinen.

Alle som skal vaksineres blir ringt opp av oss. Vi kan dessverre ikke sende sms med bekreftelse på timeavtale, så dersom du er pårørende og usikker på om ditt familimedlem kan ta telefonen og huske på timeavtale, så ta kontakt med oss på koronavaksine@alta.kommune.no

Disse får koronavaksine i uke fire:

Den lyseblå boksen viser hvilken fase vi er i og hvem som får vaksinen akkurat nå.
 
Fase 1.png

Per 25. januar har vi vaksinert 191 personer mot korona. I ukene fremover vil det gå to paralelle løp; de som skal ha dose én og de som skal ha dose to. Det betyr at antallet doser kommunen får tilsendt skal fordeles. I uke fem betyr det at 100 personer får dose én, 20 prosent helsepersonell er da regnet med. Samtidig får 50 personer dose to.

Har du helsefaglig bakgrunn og lyst å bidra i vaksineringen? Vi trenger flere som kan hjelpe oss med vaksinering de neste månedene.

Her kan du se hvordan koronavaksinen godkjennes

Generell informasjon om koronavaksine: 

  • Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper. 
  • Kommunen planlegger nå gjennomføring av vaksinasjon. Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert på denne nettsiden. 
  • Vi vil senere informere om hvilke grupper som anbefales vaksinasjon og rekkefølgen mellom disse. Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. 
  • Koronavaksine og vaksinasjon er gratis. 
  • Det nye koronaviruset gir infeksjon i luftveiene. De fleste får ingen eller milde symptomer, men noen blir alvorlig syke. De eldste og de som har enkelte andre sykdommer fra før har størst risiko for å få alvorlig sykdom. 

Fem spørsmål og svar om vaksinen

Mer informasjon om koronavaksine:  

Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/kvp  

Denne artikkelen ble endret:

  • 6. januar 2021. Prioriteringsrekkefølgen er redigert på grunn av endringer fra nasjonalt hold.
  • 25. januar 2021. Oppdatert med tidslinje for prioriteringsrekkefølge, samt ny informasjon om antall vaksiner satt og planlagt vaksinering de neste ukene.
ingunn+og+tone
ingunn+og+tone

Skjema