A A A

Gratulerer til Kronstad barnehage

Kronstad barnehage

Som den første i Finnmark fikk Kronstad barnehage torsdag i forrige uke betegnelsen «Trafikksikker barnehage». De fikk overrakt to blanketter og en sjekk på 4000,- kroner fra Trygg Trafikk Finnmark.

Markeringen skjedde med inviterte gjester der bl.a. hovedutvalgsleder Rut Olsen som leder kommunens utvalg som behandler trafikksikkerhetsaker var tilstede.  Mange foreldre var også møtt opp. Etter markeringen ute med sang og dukken Tarkus ble det servert boller, saft, kaffe og kake inne.

Knut Larsen fra Trygg Trafikk påpekte i forbindelse med overrekkelsen at man ved å være en «Trafikksikker barnehage» ikke er garantert fravær av ulykker. En «Trafikksikker barnehage» er en barnehage som har satt trafikksikkerhetsarbeidet i system. Man lærer barna enkle trafikkregler, hvordan man skal gå og forholde seg i trafikken på tur, og ikke minst trafikksikkerhet i samarbeid med foreldrene.  Mye av dette øves på i barnehagens uteområde i egen «trafikkløype».

Kronstad barnehage med leder Yvonne Heitmann har i mange år jobbet med trafikk som tema. Arbeidet er lagt merke til av mange også utenom Alta. Kronstad barnehage fikk i 2010 Finnmark fylkes trafikksikkerhetspris for sitt arbeid.

Trygg Trafikk er imponert over barnehagen. Knut Larsen sier han bruker barnehagen som referanse for andre barnehager i Finnmark. Barnehagen bekrefter at andre har tatt kontakt og er interessert i det de gjør. Det er også viktig å merke seg at barnehagen har en egen trafikkgruppe bestående av Freidis Berg og Irene Aslaksen. De leder arbeidet med trafikk i det daglige.

kronstad2.jpg
Dukken Tarkus hjelper å forklare hva skiltet betyr.

kronstadbarnehage.jpg
En stolt gjeng samlet


Vi slutter oss med dette til gratulanter og oppfordrer andre barnehager og skoler til å arbeide for å få samme betegnelse.

Alta kommune har i sin trafikksikkerhetsplan målsetting om å bli en trafikksikker kommune innen 2017.


Les mer om trafikksikker barnehage her: http://www.tryggtrafikk.no/tema/trafikksikker-kommune/barnehage-trafikksikker-kommune/

Les mer om Trafikksikker kommune her: http://www.tryggtrafikk.no/tema/trafikksikker-kommune/

Kronstad barnehage
Her er det synlige beviset. Leder Yvonne Heitmann og Knut Larsen fra Trygg Trafikk Finnmark.
Kronstad barnehage
Et utvalg av de ansatt mottar prisen.

Skjema