A A A

Gratis kurs for 1-3 klassinger

20150611_083931

Nå arrangeres sykkelkurs for de yngste.

Har du barn i 1. 2. eller 3 klasse? Sykkelbyen Alta tilbyr gratis sykkelkurs for disse denne uka. Dette skjer på ettermiddagstid onsdag og torsdag. Skolene har tradisjonelt sykkelopplæring først i 4 klasse, men barna våre er ute på to hjul ofte før de begynner på skolen. Da sykler de rundt i sine nærområder med sine venner, men har du tenkt på at de faktisk både er trafikanter og kjørende når de sykler? Når er egentlig et barn klart for å sykle på egen hånd til og fra skolen og på fritiden?

Sykkelkurset gir foreldre en god pekepinn på hva ditt barn har behov for. Første del er sykkeløvelser i skolegård. Her får foreldrene sett med våre instruktører hvor dyktig barna er til å håndtere sykkelen. Balanse, koordinering og manøvrering er stikkord. Andre del foregår etter et kart ute i trafikken, langs boligveier og gjennom bydelssenter. Her får du sett om de kan teori og ferdigheter i praksis. Alle får et eget skjema med seg hjem hvor det fremkommer hva barnet ditt behersket bra og hva dere kan øve mer på. Da har du fått konkrete tilbakemeldinger på hva du bør fokusere på for ditt barn.

Onsdag fra kl 1700 er vi klare på Bossekop skole. I utgangspunktet for skolene, Gakori, Øvre Alta, Bossekop, Komsa, Haldde og Talvik. Se egen invitasjon her. 

Torsdag fra kl 1700 er vi på Elvebakken skole. Her kan resten av skolene i Alta delta, herunder Aronnes, Elvebakken, AKG, Saga, kaiskuru, Tverrelvdalen og Rafsbotn. Se egen invitasjon her.

Dersom tidspunkter eller dag ikke passer er det ingenting i veien for å komme når det passer dere. Vi vil også dele ut kald saft og boller til alle som gjennomfører. En ekstra premie, gavekort på kr 1000, trekkes pr kursdag blant deltakerne.

Husk at alle barn må stille med en foresatt og begge må ha med sykkel og hjelm. Flere av skolene i Alta oppfordrer til at elevene bør ha gjennomført dette kurset før de kan delta på organiserte sykkelturer med skolen.

Ved eventuelle spørsmål kan folkehelsekoordinatoren kontaktes.

Mvh

Gjermund A Wik

Folkehelsekoordinator

Alta kommune

Tlf 91603856

Skjema