A A A

Gratis bybuss og lokalbuss i miljøuka!

veolia+buss

Som et bidrag til årets miljøuke og fokus på mer miljøvennlig transport bidrar Finnmark Fylkeskommune med GRATIS busstransport i Alta under miljøuka, i tiden man 6.6 - lør 11.6. Både bybusser og lokalbusser vil være gratis. Prøv busstilbudet i Alta du også uten at det koster deg en krone!

Rådmannen med sin ledergruppe, samt den politiske ledelsen vil gå foran som gode eksempler og kommer til å gå, sykle evt bruke gratis by/ lokal- buss i Miljøuka, i den grad det er mulig.

Bybussene går i fast rute fra Hjemmeluft via sentrum til Nerskogen og Kaiskuru, før de returnerer. Traseene er langs E6. I tillegg kjøres det egne ruter om Aronnes. Rutetider for bybussene finner du her.

Lokalbussene er det folk forbinder med skolebussene i Alta. Disse går til og fra Russeluft, Rafsbotn, Tverrelvdalen, Amtmannsnes, Øvre Alta, Eiby og Gargia. I tillegg kjøres det også ruter fra Øvre Alta, innom Holmen og Raipasvegen, videre over Kaiskuru og mot sentrum. Dette er bussruter som alle kan løse billett på til vanlig, men er under miljøuka gratis å bruke. Rutetider for lokal- og skolebussene finner du her. 

Vi utfordrer alle i Alta til å TA BUSS - bli overrasket over hvor kjapt og greit dette fungerer. Å bruke buss har mange fordeler. Spar miljøet ved å la bilen stå!

Buss%5B1%5D

FORDELER VED Å BRUKE BUSS PÅ SINE REISER

  • Du kan slappe helt av som passasjer når du sitter på i bussen i stedet for å måtte konsentrere deg om køkjøring og trafikktilpasning.
  • Du slipper å lete etter parkeringsplass og betale parkeringsavgift
  • Tar du buss om vinteren slipper du å skrape ruter før du drar, fjerne dugg under kjøring og sette deg i en kald bil. En buss er ferdig oppvarmet til 20 grader og kommer seg bedre frem på snøføret.
  • Pris har fått mye negativt fokus, men hvis du regner på det er buss likevel et rimelig alternativ. Minstetaksten på 35 kroner for voksne og 18 for barn/ honnør kan virke noe høy for enkelte. Men på bussen som andre steder belønnes du dersom du handler i større kvanta. Et månedskort (periodekort) koster for voksne 580 kr. Tar du bussen hver dag til og fra jobb (21 arbeidsdager i måneden = 42 turer) blir prisen i snitt 13,80 kr pr tur. Og bruker du buss utover bare arbeidsreiser, som når du skal på besøk, på kino eller handle i butikken blir snittprisen pr tur enda mindre. I tillegg sparer du utgifter til drivstoff og parkering.
  • Tilsvarende for unge/ honnør koster månedskortet 350 kr. Her blir pris pr tur 8,33 kr! Og skal du i tillegg på trening etter skole, kaffebesøk på ettermiddagen etc, går også her snittprisen ytterligere ned.

Skjema