A A A

Gårdsidyll på Øvre Stengelsen gård

Dyra+p%C3%A5+g%C3%A5rden+024_100x67
Gårdsbesøk på Øvre Stengelsen gård har blitt en populær aktivitet for skoler og barnehager under Miljøuka. I tre dager har Ingrid Steinsvik og Sigurd Killi tatt i mot grupper av spente og håpefulle barn. Under årets Miljøuka var 2. trinn ved Gakori skole blant de heldige som ble trukket ut til å bli kjent med dyra på Øvre Stengelsen gård.

Det er en deilig junidag. Inne på tunet på Øvre Setengelsen gård hersker ro og stillhet. Noen kaniner hopper rundt i hver sin innhegning og lever glade dager i sommervarmen. Ut av fjøset kommer en skokk glade skolebarn som nettopp har vært i fjøset og smakt på melken fra Maili og Prinsessen. "Kjempegodt!" sier barna. Det er halve 2.trinn ved Gakori skole som er så heldige å få komme hit i dag. Den andre halvparten har vært på gårdsbesøk noen dager før. Det neste på programmet er å fôre hestene, men først må Ingrid slå av strømmen på strømgjerdet. "Hestene synes det er topp med Miljøuka" konstaterer Ingrid. Når hestene er klappet, mette og fornøyde er det på tide å slippe ut kyrne. Kan barna kjenne igjen Maili og Prinsessen? Så er det på tide å ta frem matpakken. Ingrid har laget deilig kakao og rabarbrasuppe. Det smaker kjempegodt!

Etter mat er det hønene sin tur å få mat. Hvis man beveger seg sakte, nesten som i søvne, kan man komme helt inn på hønene uten at de blir redde. Inne i hønsehuset finner barna flere egg, og Ingrid forteller historien om hvordan røyskatta en gang kom seg inn i hønsehuset og stakk av med 25 små kyllinger.

Dyra+p%C3%A5+g%C3%A5rden+044_640x427

Nå er det bare kaninene som ikke har fått mat. Ungene er nysgjerrige på hvordan kaninmat egentlig smaker og må teste det ut. "Veldig godt" skal vi tro en av guttene. Her kan du se bilder fra dagen.

Øvre Stengelsen gård er en del av "inn på tunet", et tilrettelagt og kvalitetssikret tjenestetilbud på gårdsbruk rettet mot enkeltmennesker eller grupper.

Skjema