A A A

Forsterket smittesporing

Koronatest

Har du vært på Rema 1000 sentrum mellom tirsdag 23. februar og mandag 1. mars etter klokken 19.30 om kvelden og kjenner på luftveissymptomer?

Da ber Alta kommune om at du tar kontakt på koronatelefonen for testing. Telefonnummeret er 913 90 344 og telefonen er bemannet mellom klokken 08.00 og 15.00 på hverdager.

Du er likevel ikke betegnet som en nærkontakt og trenger ikke gå i karantene, men bes være ekstra oppmerksom på luftveissymptomer og symptomer på Covid-19. Be om test ved minste tvil.

Ingen ansatte ved butikken er smittet. Oppfordringen går ut fordi en kunde, da i karantene uten påvist smitte, besøkte butikken ved tre anledninger i dette tidsrommet på kveldstid.

Alta kommunes kommuneoverleger gir denne anbefalingen som et ledd i forsterket smittesporing rundt det siste tilfellet av britisk virusmutasjon som er bekreftet i Alta.

Vi gjør samtidig oppmerksom på at vi snakker ikke om at smittede personer har begått karantenebrudd. Personen som på den tiden satt i karantene tok alle forholdsregler før butikkbesøk; lite folk i butikken, kortest mulig oppholdstid, ingen nærkontakt med andre og bruk av munnbind. Dette er tillat under karantene, men ikke isolasjon.

Har du spørsmål så ring enten koronatelefonen eller send en mail til covid19@alta.kommune.no

Skjema