A A A

Forebygging av drukning

øvelse

Denne uken øver Alta brannvesen på overflateredning i Altaelva som nå øker i vannmengde på grunn av snøsmelting i fjellområdene.  Alle nødetater er representert og vi alle gjør vårt ytterste for Altas befolkning og tilreisende i en krisesituasjon.

Vi ønsker å belyse noen generelle tiltak for å forebygge drukningsulykker og oppfordrer samtidig til sunt vannvett under ferdsel og aktivitet i og langs elv, sjø og vann.

 

GOD SVØMMEOPPLÆRING

Svømmeopplæring og trygging av barn i vann fra tidlig alder. Som voksen meld deg på svømmekurs om du ikke kan svømme/er utrygg i vann.

BARN SKAL ALDRI BADE ALENE

Viktigste regelen for å unngå at barn drukner.

REDNINGSVEST MÅ PÅ

Redder mange liv hvert år- og kunne reddet enda flere. Skaper oppdrift og holder deg flytende også om du mister bevisstheten, øker sjansene for å bli plukket opp.

RIKTIG UTSTYR REDDER LIV

Godt fottøy med sklisikker såle ved ferdsel på eks. glatte svaberg, steiner eller brygger. Redningsutstyr som livbøye eller redningsline (kasteline) gjør det mulig å redde andre fra land. Ispigger og tørt skift ved ferdsel på islagt vann.

FORSIKTIG BRUK AV ALKOHOL

Alkoholpåvirkning svekker evnen til å redde seg selv- og andre.

KUNNSKAP

Når kroppen blir nedkjølt (hypotermi) tar det ikke lang tid før armer og bein ikke lystrer som i bassenget.  Lær deg førstehjelp/hjerte-lungeredning.

Skjema