A A A

Dønnavarre 465 moh

Dønnavarre

Utgangspunktet er parkeringsplassen ved fergeleie til Årøya, som ligger vel 3 km fra Kviby mot Nyvoll. Fra Alta kjører man E6 mot Skaidi, og tar av ved Leirbotnvatn til fylkesvei 883 mot Kviby.

NB! Det er viktig at denne parkeringsplassen brukes, og ikke utkjørsel ved starten av stien. Dette på grunn av behov for plass for foringsbil til mærene.

Fra parkeringsplassen går man ca 400 meter tilbake den veien man kom, der står det et skilt i vegkanten.

Informasjonsskilt

Løypa følger en kjerrevei et stykke, før en sti fører oss mot toppen Dønnevarre (Duonnavarri). Turen er unik ved at den starter i fjæresteinene, går via frodig vegetasjon i lavlandet, moltemyrer og fjellblomster oppi lia, mens man må over tregrensen for å komme til toppen. I slutten av juni ligger det enda snøfonner som må passeres før man når toppen.

På toppen er det en fantastisk utsikt mot Årøya og Stjernsundet i nordvest, Isnestoften i vest og mot Porsanger i øst. Det er også flott å se ned på Kviby i fugleperspektiv.

Løypa er godt merket med blå maling på trær og steiner. Joggesko kan brukes i tørt vær. Til toppen er det ca 3 km. Turen opp tar ca 1 1/2 time, inkludert små pauser.

Denne toppen inngår i Alta 10- toppers.

Toppturen er et samarbeid mellom Kviby IL og Alta kommune.


Kartoversikt


GPS koordinat
Ø=0590648 N=7782424

Skjema