A A A

Busstestere i januar

Busstesting

Her følger et knippe erfaringer fra årets første måned.

Busstesting.png

Dette er et av innleggene til busstesterne i Alta, januar måned. Totalt 5 stykker har benyttet seg av busstilbudet så ofte de kan og oppgaven var å legge ut kommentarer på sosiale medier minst en gang pr uke. Anne-Kari Isaksen synes at buss er bedre enn bil når man slipper ruteskrapingen - samt at det er praktisk til møteaktiviteter.

Busstesting 2

Det å bruke tiden på bussen til andre ting enn å være sjåfør blir også trukket frem som en positiv ting. Her er det strikketøyet som dras frem.

Busstest3

Alt er dog ikke fryd og gammen - og et av kravene til innleggene er at de skal være ærlige og oppriktige, både på godt og vondt. Forsinkelser er en av de mest opplevde avvikene man finner i busstilbudet. Her var teksten: "Mange som syns det var kaldt å vente på bussen fra City i dag - som var 20 minutter forsinket". Bildet viser en snødekt og kald bakke - uten en buss som er ankommet.

Busstest4

Noen av busstesterne har vært veldig kreative, som Elin Dahle, som oppfordret folk til å ta Ringruta til Tverrelvdalen ene veien - og så gå på ski den andre veien. Dette fordi noen synes det blir for langt å gå helt frem begge veier. Løypa går fra Romsdal/ Mobrinken - ned til Kaiskuru. Skiløypa starter bare 5-6 meter fra busstrasèen.

Bilde2

Skiløypa fra Romsdal - nordover mot Kaiskuru.

Siste innlegget så langt viser velinformerte bussbrukere - som mener at app'en også brude vise når bussen faktisk kommer.

Bilde5

Denne tjenesten, som kalles sanntidsinformasjon er i bruk en rekke steder i landet. Vi tok en prat med Finnmark fylkeskommune som forklarte at det har vært en målsetting lenge å få dette på plass. Det mangler noen tekniske tilpasninger mellom litt ulike leverandører, så er håpet å få dette i sving, helst fra sommeren.

Slik ser bildet ut i appen i f eks Kristiansand:

Eksempel Kristiansand

De hvite tallen angir når bussen skal gå etter rutetid, de gule tallene viser når bussen faktisk vil ankomme, for eksempel om bussen blir forsinket eller liknende.

Alta kommune ønsker fortsatt busstestere til sitt panel for de kommende månedene.

Ta kontakt med folkehelsekoordinator i kommunen, Gjemrund Abrahamsen Wik via mail: sykkelbyen@alta.kommune.no. om du har spørsmål eller er interessert i å bli en kollektivtester som tester buss gratis i en måned.

Skjema