A A A

Busstestere i Alta

Busshus%26nbsp%3BKaiskuru

Gode argumenter for å ta bussen til dit man skal i Alta - og for å la være.

Det har kommet inn mange innlegg i Busstestingen i Alta. Vi presenterer de seneste her.

Det første bildet kommer fra en lei hendelse. En person med barnevogn skulle fra Kvilekrysset til Bossekop. Da bussen ankom sentrum måtte alle bytte buss - fordi skiftet til sjåføren var over. Klokken var da ca 1500. Det var to barnevogner ombord i bussen, men det viste seg i at bussen de alle skulle gå over til - ikke hadde plass til to vogner. Dermed måtte den ene ekvipasjen vente 30 minutter på neste buss, til tross for at vognen ikke er veldig stor.

 

Busshus:

Neste bilde er fra en av busstesterne som ventet på bussen i Bossekop. " Det er kaldt å vente på bussen når gradestokken viser - 22. Men når bussen er presis på ruta er det helt greit å reise kollektivt " :).

 

 

 

En annen busstester tok bilde av busshuset i Kaiskuru og mente det gikk fint å vente, selv i minus 10 grader. Men det kunne gitt økt komfort om man fikk lys i skuret og varmekabler i benken.

 

 

Et annet bilde, også fra Bossekop, utenfor skolen. Her ønsker passasjeren at busshus etableres - da det er langt mellom hver.

 

 

 

 

 

Informasjon:

Holdeplassene annonseres via en stemme i høyttalerne, samt visuelt på skjermer i bussen. Det fungerer veldig bra, spesielt om man er ukjent i byen. Det har dog hendt at høyttalerne ikke er påskrudd eller blir overdøvd av radioen. Svaksynte kan da få utfordringer med dette om de ikke ser skjermen godt nok. 

 

 

 

En busstester spiller i korps. Vedkommende er ikke fornøyd med ettermiddagstilbudet for bussavganger. I følge rutetabellene må hun dra hjemmefra 50 minutter før øvingen starter, og vil være hjemme igjen først 70 minutter etter øvingsslutt. Da er det enklere å velge bilen. På ettermiddagstid, fra kl 1800, kjører bussene kun hver time, mens på dagtid kjører de minst hver halve time, samt hvert 15 minutt i rushtiden. 

 

 

En mann som bor i Bossekop og jobber på rådhuset nyter utsikten til det fine lyset vi kan bevitne i den mørke årstiden. Han er ferdig med sin testperiode og oppsummerer følgende: Han savner sanntidsinformasjon om bussenes ankomst. Som vist til tidligere - håper fylkeskommunen at dette er på plass før sommeren i år. Det er også uheldig at noen busser har 10 minutters pause på sentrum før de fortsetter. Det oppleves som unødvendig av passasjerene. Prismessig sparer han mer på å kjøre elbil til jobb - enn å bruke buss. Hvertfall så lenge det er gratis å stå parkert utenfor rådhuset - i sentrum er dette anderledes. Utover det synes han busstilbudet fungerer godt.

 

Ei dame var veldig fornøyd med å bruke bybuss til helgens Altaturnering i håndball. Det var som vanlig smekkfullt overalt rundt hallene - og da var buss mye mer praktisk. Når man slipper å finne parkeringsplass ble livet mye enklere - samt at mange fikk parkeringsgebyr for å stå feilparkert.

 

Siste bildet kommer fra ei som fant ut at det var greit å trimme litt på hjemturen. Hun bor i Kaiskuru og valgte å gå av bussen på Kronstad for å få trimme opp bakken til Bregneveien. 

 

 

 

Barnevogn buss
Barnevogn buss
Bossekop%26nbsp%3Bbusstopp
Bossekop busstopp
Busshus%26nbsp%3BKaiskuru
Busshus Kaiskuru
Busstopp%26nbsp%3BBossekop
Busstopp i Bossekop
Bybuss%26nbsp%3Binnvendig
Bybussen innvendig
Kulturtilbud%26nbsp%3Bbuss
Kulturtilbud
Landskap%26nbsp%3Bfra%26nbsp%3Bbussvindu
Landskap fra bussvindu
Parkering%26nbsp%3B-%26nbsp%3Bbybuss
Parkering Finnmarkshallen
Trim%26nbsp%3Bi%26nbsp%3BByl%C3%B8ypa%2C
Trim Byløypa

Skjema