A A A

Barna oppfordrer voksne - bilfri skolevei

Hjertesone

Ved Elvebakken skole minnes foreldre og andre på at området er Hjertesone

Hjertesone.jpg

I 2 dager har elevene ved Elvebakken skole minnet de voksne på at biler ikke skal kjøres inn til skoleområdet. Nikolai, Jørgen og Jakob var alle klare til å formane de voksne om at bilen ikke skal inn i området i skoletiden. De snakket høflig til alle de møtte og delte samtidig ut informasjon om hjertesonen. Flere elever fra 7 klasse var ute og bidro til at de voksne fikk påminnelsen servert.

Rektor ved skolen, Jan Ivar Knudsen, mener at innføringen i fjor høst har vært en suksess. Det er langt færre biler som kommer opp mot skoleområdet etter at hjertesonen ble innført, i samråd med foreldreutvalget. "Så har vi sett at det har sklidd litt ut i vinter og mot våren, og da er det nok kun en liten påminner som skal til før vi forventer at de voksne husker på hvorfor skiltene er satt opp der de står", forklarer han.

Også i Kaiskuru er det innført hjertesone og leder ved nærmiljøsenteret, Frank Walseth, sier at oppmerking og ny ordning fungerer ganske bra. "Det er noen mindre justeringer vi ønsker gjennomført, men ellers har dette hjulpet mye med å sikre adkomsten for de minste som vi ønsker skal gå og sykle daglig".

Ungene minner oss dermed alle på at barn som må kjøres slippes av i dropsonene utenfor skoleområdet.

Skjema