A A A

Ballett

Ballett

Klassisk er grunnlaget for teknikk i alle danseformer. Her lærer du å danse riktig og unngå skader. Du får bedre kroppsbeherskelse og holdning. En klassisk time inneholder barrè, senter, streching og dans.

Alder/nivå:
4 år - 100 år. 

Varighet:
30 - 75 minutter

Kleskode:
Ballettsko eller sokker, ballettdrakt evt. med skjørt og ballettlongs eller ettersittende klær. Sett opp håret.

Hva du lærer:

Klassisk ballett er grunntreningen for all type scenisk dans og bevegelse, fordi det er en meget allsidig treningsform. Faget skal gi kunnskap om kroppens fysiske forutsetninger og egne utviklingsmuligheter. Man oppnår disiplin og teknikk som kan brukes i all form for dans.

I en ballettklasse er det fokus på god kroppsbeherskelse –  og holdning, en balanse mellom å opparbeide seg styrke og bevegelighet, å få god koordinasjon og ikke minst å beherske den klassiske ballettens egenart og stil. Målet er å utvikle grasiøse dansere som kan bevege seg tilsynelatende uanstrengt både gjennom rolige og sarte bevegelser, kraftfulle hopp og hurtige og lekne trinnkombinasjoner.

En ballettklasse har en relativt fast oppbygning av øvelser uavhengig av nivå. Klassen begynner ved barren; stangen ved veggen som gir oss bedre balanse. Ved barren varmer vi opp kroppen ved å øke både belastningen, tempoet og kompleksiteten gradvis gjennom barreøvelsene. Samtidig øver vi på trinn og elementer som senere skal gjøres i senter; altså uten støtte fra barren. I senter har vi f.eks. rolige sekvenser med fokus på armbevegelser, beinløft og balanse, valser med fokus på forflytning og pirouetter (turns), små hurtige hoppekombinasjoner og lengre kombinasjoner med kraftfulle sprang. Musikken er som regel klassisk pianomusikk spesialskrevet for ballettklasser, men av og til varierer vi med popmusikk.
 

Lærer: Marthe K. Engdal og Marie A. Ringsaker (barneballett)

Skjema