A A A

Arctic Race of Norway - Avslutningsetappe i Alta 16. – 19. august 2018

Arctic+Rase+of+Norway-DAJO

Ingen ferietid for Dag-Arne Johannessen i Alta kommune som forbereder stor aktivitet i byen vår – Arctic Race of Norway

Etter forrige suksess vil rytterne og arrangøren tilbake til Finnmark. ArcticRace ansvarlig Dag-Arne Johannessen i Alta kommune benytter sommeren til viktige forberedelser for å kunne avvikle avslutningsetappen av Arctic Race of Norway.

Det er satt ned en styringsgruppe som organiserer løpet, folkefesten og ikke minst bidrar til at tv-bildene viser byen fra sin aller beste side. Styringsgruppen ønsker at både private og næringseiendommer langs trasèen blir pyntet opp for å bidra til et attraktivt landskap.

Arctic Rase of Norway-DAJO[1].JPG

Sykkelracet skal direktesendes på TV2 og blir et fantastisk utstillingsvindu for Alta by. Dag-Arne forteller at sykkelracet har utviklet seg betydelig og vil bli sendt til 190 ulike land.

Veisperringer
Sykkelløpet vil bli merkbart for befolkningen på grunn av veisperringer som blir satt opp i forbindelse med løpet. Det forventes at sykkelrytterne vil være i Alta rundt kl 17 og en time før det kommer fortroppen med sponsorer inn til Alta. De berørte veiene vil derfor være stengt i fra klokken 15 til klokken 18.

Nærmere tidspunkt og oversikt over veisperringer vil bli annonsert.

Konkurranse trasè
Arctic Race of Norway ønsker at løpet skal avsluttes med motbakke de siste meterne, da dette vil skille rytterne fra hverandre og gjøre innspurten skikkelig spennende. De siste kilometrene av løypa går derfor fra Strandveien, oppover Bossekopveien, forbi Skansen og avsluttes ved Komsa skole. Kart over løypetrasè:

ARON sentrum.PNG
 

Utfordring
Dag-Arne legger til at den største utfordringen blir for reisende som skal med fly Wideroe som har avgang klokken 17:55. Styringsgruppen er i dialog med politiet men vil likevel oppfordre reisende til å være ekstra tidlig ute denne dagen.

Publikums hjelp
Styringsgruppa vil be om hjelp fra publikum til å samle store folkemengder på aktuelle steder for å gjøre det ekstra hyggelig for rytterne til å komme til Alta.I tillegg skal det være stor aktiviteter og underholdning på Alta sentrum. TV2 vil sørge for å ha sending fra disse stedene og det er gode muligheter for alle til å komme på direktesendt TV. Disse stedene er markert med grønt på kartet over løypetraseen.

Alta kommune vil publisere mer informasjon når arrangementet nærmer seg.

Skjema