A A A

Anonym bruker på trimkampanjer?

Det er fullt mulig.

Sykle til jobb.jpg

Har du lyst til å gjøre som disse, delta i Sykle til jobb kampanjen - eller stikke ut på turer til fjelltopper, rundtturer eller andre turmål via Perletur.no? Men du har avstått fordi da kan alle andre også se hvilke aktiviteter du har deltatt på, hvor ofte du går, hvor langt du har vært osv? Retten til privatliv for de som ønsker det veier tungt og derfor tilbyr begge disse trimkampanjene deltakere at de ikke synes for andre. Her følger enkel veiledning for hvordan du kan velge dette.

Sykle til jobben

Når man registrerer seg på Bedriftsidretten sin "Sykle-til-jobben" kampanje lager man seg en "bruker". Dette finner man under menyen øverst - "min side". Her finner man alle data om seg selv, hvor langt man har beveget seg, hvor mange økter, tid som er brukt, osv. Oppe til høyre er det et ikon med et tannhjul og ordet "Endre". Sykletiljobbanonym

I menyen som kommer opp velger man "personvern". 

Da kommer man til dette bildet:

Sykletiljobbanonym2

Her kan man gå inn på linjen "Hvem kan se tingene mine". Velg mellom "Medlemmer i samme lag", "Kollegaer i samme bedrift" eller "Alle". Delta rman ikke i noe lag er det kun en selv som ser aktiviteten ved bruk av det strengeste alternativet "samme lag". Man deltar fremdeles på lik linje med alle andre.

Perletur.no

På Perletursiden kan man enten når man registrerer seg, eller går inn på eksisterende bruker  - gå inn på "Min side" og videre på "Min profil". 

Perleturanonym

Under "Min profil" vil man se alle data om seg selv. 4. nederste linje inneholder denne boksen:

Anonym bruker:

 

Kryss av her og du er borte fra de offisielle oversiktene, ikke engang synlig som "anonym" bruker.

Bakgrunnen for å sette fokus på disse mulighetene er flere henvendelser til oss i Alta kommune om at brukere vegrer seg for påmelding med begrunnelse at andre skal kunne "fråtse" i detaljer om når de er ute på trim og trening. Det må respekteres at alle skal kunne delta uten at nødvendigvis naboen skal vite hvor du var på gåtur i går, eller hvor ofte du tar frem sykkelen din. Samtidig skal man kunne se tilbake på sin egen aktivitet og trimdagbok og vurdere sin egen innsats. Dagsaktuelt er nettopp personvern og frihet til å velge selv hvor mye som andre skal få tilgang til om din person. Med dette har hvertfall disse kampanjene åpnet for at man enkelt kan velge å være unntatt de åpne listene om man ønsker.

 

Skjema