A A A

Alta nestbest i landet

Sykle+til+jobben+Alta+20a

Alta er blant de mest aktive i "sykle til jobben" aksjonen i hele Norge.

Innbyggere i Alta parkerte nok en gang alle andre steder i Norge når det gjaldt andel deltakere i Sykle til jobben aksjonen 2020 - til tross for en anderledes kampanje i år. Vi ble kun slått av lille Vefsn kommune i Nordland, som har hatt en formidabel økning fra i fjor. Se oversikt på statistikken på bildet under.

Sykle til jobben 19-20.jpgAlle kommuner har opplevd en liten nedgang, mest sannsynlig pga Covid-19, bortsett fra Vefsn kommune. Vefsn kommune med Mosjøen som kommunesenter en av to sykkelbyer i Nordland fylke. 

Til tross for dette har Alta klart å toppe lista som verdens nordligste sykkelby. Over 43 000 deltok i Norges eldste sykkelkampanje. Perioden registreringen varte var fra 19 mai til og med 30 juni. De ulike aktivitetene som kan registreres på Altaværinger er i tabellen under:

Sykle til jobben Alta 20.jpgAv de som har registrert sykkeløkter er gjennomsnittet i perioden over 10 mil. Gå-økter er over 2 mil. 

De 5 lagene som troner øverst på oversikten kommer fra UiT Alta, Statens vegvesen Alta, Furua barnehage as, Verte landskap og arkitekter - og Studentsamskipnaden UiT. Utfra at de ansatte max kan oppnå 3 poeng hver dag har deltakerne her vært veldig ivrige. 

Det trekkes ut premier blant deltakerne - som vil annonseres senere.

Meget god innsats Altaværinger. Og det gode er at deltakelse i Alta er gratis ettersom Alta kommune ved rådmann og ordfører dekker utgifter til deltakelse. Vi håper enda flere deltar neste år - så vi fortsatt kan holde oss på topp-to-lista.

Skjema