A A A

Alta kommunes kulturpris for 2009 tildeles Bjørn Bang

vinner
Hovedutvalget for kultur og næring har i møte 25.11.09 vedtatt tildeling av kulturprisen 2009.

Kulturpris 2009

Vedtak:

Alta kommunes kulturpris for 2009 tildeles

Bjørn Bang

Begrunnelse:

Bjørn Bang er født inn i en fotballfamilie, og det har preget hans liv og fritid. Han ble tidlig aktiv fotballspiller selv, både som guttunge og senere i B-lagsstallen. Nå er det engang slik innen alle idrettsgrener at de er basert på utholdende og energiske utøvere. Noe som imidlertid er like viktig, iblant enda mer avgjørende, er utrettelige initiativtakere, trenere og medhjelpere.

Bjørn Bang har fylt – og fyller – alle disse funksjonene.

Rundt 1980, da han muligens følte seg ”for gammel” til selv å konkurrere på fotballbanen, fant han meningsfylt arbeid på sidelinja. Han ble trener på forskjellige nivå – for barn og voksne, jenter og gutter, kvinner og menn.

Nettopp på denne tiden, i 1982, tok Bjørns far, Åge Bang, sammen med bl.a. Inge Ek initiativet til ”Altaturneringen” for aldersbestemte klasser, et arrangement som har vist seg å bli en årviss foreteelse med stadig økende oppslutning. Bjørn ble med fra første stund, og da som ansvarlig for føringen av resultatene. Like sikkert som at glade unger møter opp i hopetall, er også Bjørn på plass når stevnet åpnes.

I året 2009, da vi opplever at damelaget virkelig har dreis på fotballen, skal vi vite at en del av moroa er Bjørn Bangs fortjeneste.

De som har arbeidet sammen med gutten og mannen fra Bukta, har lært å sette pris på hans pågangsmot, en som står på i tykt og tynt, i gråvær så vel som på solskinnsdager.

 – Og så er det en ting til; Han sier aldri nei!                  


Kultur- og landbrukssektor 25.11.2009 

Jan H. Pettersen
leder
 

Skjema