skoleelev

Gjenåpning av 1. til 4. trinn og SFO i Alta kommune

Mandag 27. april åpnes skolene for 1. til 4. trinn og SFO igjen. Vi ser frem til å komme i gang igjen, og ønsker både elever, foreldre/foresatte og ansatte velkommen tilbake!

abc

Smitteveilederen til skolene

Utdanningsdirektoratet publiserte den 20. april flere smitteveiledere som gir råd og støtte til skoler og SFO i forbindelse med gjenåpning og videre drift under koronaepidemien.

lærer

Nå kan du søke om utdanningsstøtte

Søknadsskjema finner du nederst i artikkelen

Alta kommune ønsker å gi utdanningsstøtte til innbyggere som tar utdanning innenfor yrkesgrupper vi har særskilt behov for. Alta kommune har bevilget kr. 500.000,- til dette formålet. Det kan søkes om kr 15.000 per år.

bossekop+skole

Politisk ledelse på besøk til Bossekop og Komsa skole

Politisk ledelse og representanter fra Rådmannens ledergruppe og Tekniske tjenester har i dag vært på befaring på Komsa og Bossekop skole.

rsk_stand

Barnehagelærere, lærere og skoleledere - se til Finnmark!

Som Kommunalleder for oppvekst og kultur følger også vervet som styreleder for RSK Vest-Finnmark. RSK står for regionalt samarbeidskontor, og jobber først og fremst med samarbeid om kompetanseutvikling på barnehage- og skoleområdet i de seks kommunene i Vest-Finnmark.

møtedeltagere

Barneombudet på besøk

Det var med stolthet vi ønsket barneombud Inga Bejer Engh velkommen til Alta mandag 27. januar, og vi gledet oss til å vise frem alt det gode arbeidet som gjøres i Alta kommune.

ungdom besøker messe

YO-messa 2020

Ungdommer fra Alta og kommunene rundt var samlet i Finnmarkshallen for å orientere seg om studieretninger og yrkesvalg. Alta Kommune stilte sterkt med representanter fra IKT, Brann, Helsesøstertjenesten, Personal, Kommuneadvokatene, Læringeordningen, Huset, Legevakta og Helsetjenesten.

Samiskklasse

Informasjonsmøte om opplæring i samisk

29. oktober klokken 18.00 på Komsa skole.

Selfie+utover+mengden

Selma og Johannes fra NRK Super besøkte Alta

Barna på Komsa og Bossekop skole flokket seg rundt programlederne fra NRK.

Forsidebilde

9. trinn på studietur til Kandalaksha i Russland

Ungdommer fra Alta, Vestre Jakobselv, Niksel, Murmansk og Monchegorsk på felles samling i russisk natur.

l%C3%A6ringsbrett+oppl%C3%A6ring

Intensiv opplæring for å ta i bruk læringsbrett

Denne uken har elevene på Komsa og Aronnes skole tatt i bruk læringsbrett.

Klasserom_l%C3%A6rer

Tiltaksvifte for oppvekst og kultur

Skal vi samarbeide, må vi kjenne til hverandre! Oppvekst og kultur har derfor utarbeidet en tiltaksvifte for å gi en samlet oversikt over tverrfaglige møteplasser og tiltak for barn og unge i Alta. Tiltaksviften er sist revidert i september 2019.

Skole_garderobe

Kan mammaer og pappaer være med å stoppe mobbing?

Mobbeombudene i Troms og Finnmark har en klar melding til alle foreldre.

skoleelev

Slik er tilstanden i Altaskolen

Guttene sliter med å henge med faglig, og det er mer mobbing enn i landet forøvrig. Resultatene må forbedres og derfor videreføres de satsingene som allerede er satt i gang.

Erna+Solberg+p%C3%A5+Sandfallet+ungdomss

Statsminister Erna Solberg besøkte Sandfallet ungdomsskole

Statsministeren var på offisielt besøk i Alta og besøkte skolen for å høre om hvordan de jobber med å heve de faglige resultatene, og hvordan de jobber med realfag

kommunalt foreldreutvalg

Kommunalt foreldreutvalg

7. desember ble det opprettet kommunalt foreldreutvalg i Alta.

Rikke med kommunedelplan

Kommunedelplan oppvekst 2018 – 2030

19. november vedtok Kommunestyret Kommunedelplan oppvekst 2018 – 2030

Nasjonal tilsynskampanje om inneklima i skoler

Alle elever i grunnskoler og videregående skole i Norge har krav på et tilfredsstillende inneklima. Dette i henhold til forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler, folkehelseloven og opplæringsloven

abc

Nytt regelverk om skolemiljø

Stortinget har vedtatt et nytt regelverk om skolemiljø som gjelder fra 1. august 2017.