Se meg tidlig

Oppvekst og kultur i Alta kommune har over tid hatt et særlig fokus på tidlig og tverrfaglig innsats. Hele tjenesteområdet har vært aktive i arbeidet med å samle alt det gode arbeidet som er gjort under én paraply: «Se meg tidlig».

abc

Tilstandsrapporten for grunnskolene i Alta kommune skoleåret 2019-2020

Tilstanden i Altaskolen er kort oppsummert varierende, fra til dels svak til til dels bra.

Klasserom_l%C3%A6rer

Tiltaksvifte for oppvekst og kultur

En av de viktigste satsingene som gjøres innenfor oppvekst og kultur er tverrfaglig og helhetlig arbeid. Derfor er denne viften utarbeidet; for skal vi samarbeide, må vi kjenne til hverandre!

Hovedutvalget på besøk på AUSK

Møte i Hovedutvalg for oppvekst og kultur

Hovedutvalg for oppvekst og kultur hadde et innholdsrikt møte tirsdag denne uka.

barn knyter sko

Redusert foreldrebetaling i SFO

Det er vedtatt endringer i forskrift til opplæringsloven om moderasjonsordninger i skolefritidsordningen. Endringene trådte i kraft 1. august 2020.

digital+strategi

Digital strategi for Altas barnehager og skoler

Vi er så glade for at vi nå har fått på plass en overordnet digital strategi for Altas barnehager og skoler!

avtale om leirskole

Leirskole

I Opplæringsloven er det nå kommet krav om at alle elever skal ha leirskole med minimum tre overnattinger.

barn som sitter ute

Åpningstider i barnehager og skoler

Et nytt system med rødt, gult og grønt lys skal avgjøre hvilke smitteverntiltak som gjelder i barnehage og skole.

skoleelev

Gjenåpning av 1. til 4. trinn og SFO i Alta kommune

Mandag 27. april åpnes skolene for 1. til 4. trinn og SFO igjen. Vi ser frem til å komme i gang igjen, og ønsker både elever, foreldre/foresatte og ansatte velkommen tilbake!

abc

Smitteveilederen til skolene

Utdanningsdirektoratet publiserte den 20. april flere smitteveiledere som gir råd og støtte til skoler og SFO i forbindelse med gjenåpning og videre drift under koronaepidemien.

bossekop+skole

Politisk ledelse på besøk til Bossekop og Komsa skole

Politisk ledelse og representanter fra Rådmannens ledergruppe og Tekniske tjenester har i dag vært på befaring på Komsa og Bossekop skole.

rsk_stand

Barnehagelærere, lærere og skoleledere - se til Finnmark!

Som Kommunalleder for oppvekst og kultur følger også vervet som styreleder for RSK Vest-Finnmark. RSK står for regionalt samarbeidskontor, og jobber først og fremst med samarbeid om kompetanseutvikling på barnehage- og skoleområdet i de seks kommunene i Vest-Finnmark.

ungdom besøker messe

YO-messa 2020

Ungdommer fra Alta og kommunene rundt var samlet i Finnmarkshallen for å orientere seg om studieretninger og yrkesvalg. Alta Kommune stilte sterkt med representanter fra IKT, Brann, Helsesøstertjenesten, Personal, Kommuneadvokatene, Læringeordningen, Huset, Legevakta og Helsetjenesten.

Samiskklasse

Informasjonsmøte om opplæring i samisk

29. oktober klokken 18.00 på Komsa skole.

Selfie+utover+mengden

Selma og Johannes fra NRK Super besøkte Alta

Barna på Komsa og Bossekop skole flokket seg rundt programlederne fra NRK.

Forsidebilde

9. trinn på studietur til Kandalaksha i Russland

Ungdommer fra Alta, Vestre Jakobselv, Niksel, Murmansk og Monchegorsk på felles samling i russisk natur.

l%C3%A6ringsbrett+oppl%C3%A6ring

Intensiv opplæring for å ta i bruk læringsbrett

Denne uken har elevene på Komsa og Aronnes skole tatt i bruk læringsbrett.

Skole_garderobe

Kan mammaer og pappaer være med å stoppe mobbing?

Mobbeombudene i Troms og Finnmark har en klar melding til alle foreldre.

skoleelev

Slik er tilstanden i Altaskolen

Guttene sliter med å henge med faglig, og det er mer mobbing enn i landet forøvrig. Resultatene må forbedres og derfor videreføres de satsingene som allerede er satt i gang.

Erna+Solberg+p%C3%A5+Sandfallet+ungdomss

Statsminister Erna Solberg besøkte Sandfallet ungdomsskole

Statsministeren var på offisielt besøk i Alta og besøkte skolen for å høre om hvordan de jobber med å heve de faglige resultatene, og hvordan de jobber med realfag