Luftbehandlingsanlegg+fotballhall

Tilbudskonkurranse: Luftbehandlingsanlegg i Finnmarkshallen

Alta kommune har kunngjort tilbudskonkurranse på Doffin for bygging av prosjektet K961- Luftbehandlingsanlegg fotballhall for Finnmarkshallen.

Bj%C3%B8rn+Atle+Hansen

Korona kostet kommunen 60 millioner kroner i fjor

Alta kommunes regnskap er avlagt til revisjonen med et negativt netto driftsresultat på minus 0,3 prosent. Det tilsvarer 7 millioner kroner. Her får du hovedtallene i regnskapet for 2020.

Marienlund+1

Tar opp planleggingen av bosenter på Marienlund

Planene fra 2015 og 2016 hentes nå frem etter at Kommunestyret har bevilget penger til prosjektet.

Skillemo næringsområde

Næringstomter på Skillemo

Tomtene på Skillemo næringsområde er nå klare for tildeling.

byggeklosser

Nye tjenester for byggesøknader

ByggSøk stenger for nye byggesøknader 1. oktober 2020. Allerede nå kan alle profesjonelle aktører i byggenæringen ta i bruk nye, digitale søknadsløsninger for byggesak.

byggesaksarkiv klar til skanning

Tekniske arkiver skannes

Oppmåling og byggesak har satt i gang jobben med å få sine tekniske arkiver skannet. Dette gjelder byggesak- og eiendomsarkivet.

tegninger

Ledige boligtomter

Oversikter over ledige tomter i Alta kommune.

snø på hustak

Snølast på tak

Mye snø på taket kan resultere i store skader. Vårt generelle råd er derfor å følge med på taket om vinteren og måke dette i tide.

Alta+omsorgssenter

Inviterer til seminar – Å bygge med tre

I samarbeid med Alta kommune, Trefokus med flere inviterer vi til to-dagers seminar med fokus på bruk av tre i byggeprosjekter. ​

Forsidebilde

– Det er helt fantastisk. Man har ikke lyst å gå hjem

Kjetil Suhr og de andre på brannstasjonen stortrives i nye lokaler.

gravemelding

Helelektronisk gravemelding

1. oktober innfører Alta kommune helelektronisk gravemeldingstjeneste gjennom Geomatikk. Alle som skal grave i eller ved offentlig grunn skal søke om gravetillatelse. Ved graving på privat grunn oppfordres det til å levere gravemelding av sikkerhetsmessige årsaker.

Hva gjør du når du har fått nabovarsel?

Lær mer om hva du kan gjøre hvis noen har sendt deg et nabovarsel.

Søknadsskjemaer for mindre byggeprosjekter på boligeiendom

Her finner du enklere skjemaer for nabovarsling og byggesøknad for mindre byggeprosjekter.

Hva må til for å sende inn en byggesøknad

Direktoratet for byggkvalitet har laget en film som gir boligeiere enkel informasjon om stegene man må igjennom for å søke om å bygge. Filmen gjør det enklere å forstå søknadsprosessen når du for eksempel vil bygge en garasje.

tomter

Byggemappe for søknad om tiltak uten ansvarsrett

For deg som skal bygge tilbygg, garasje, naust eller driftsbygning.

Klima_plusshus-1000

Byggeskikksveileder

Byggeskikksveileder for Alta kommune.

informasjon

Byggløfte - Pilotprosjekt i Nord-Norge

Byggeløfte er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Finnmark fylkeskommune v/Alta vgs, Stiftelsen utleieboliger og Husbanken region Hammerfest.