A A A

Åpen dag på brannstasjonen 25. september 2010

bvu_logo
Hvert år avholder landets brannstasjoner åpen dag på lørdagen i brannvernuka.
I år var åpen dag lørdag 25. september. Brannstasjonenes åpen dag er lagt opp som en familieaktivitet med økt fokus på brannsikkerhet som mål. Både barn og voksne fikk opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og prøvesitting i brannbiler var noe av det man kunne oppleve. I tillegg ble det delt ut brannverncaps til barna, servert saft og pølser, og kaffe til de voksne.

300-400 spente fjes dukket opp på Alta brannstasjon lørdag, og allerede ved åpningen klokka 10 var det fullt opp med skuelystne barn og voksne. Den mest populære aktiviteten var som vanlig å kjøre med brannbil, her stoppet køen aldri. Brannslokking var også populært, selv om de aller yngste ikke fikk anledning til å prøve seg på dette. 
Se bildeserie fra aktivitetene her.

En annen spennende aktivitet var å få se en demonstrasjon av redningsarbeidet etter en bilulykke, hvor brannmenn og ambulansepersonell måtte berge ut en fastklemt bilfører. Til denne demonstrasjonen hadde Alta brannvesen fått besøk av både politi og ambulanse. Demonstrasjonen var så bra iscenesatt at noen av de minste tilskuerne satte pris på å se ”bilføreren” gå rundt på området i fin form etterpå. 
Se bildeserie fra redningsdemonstrasjonen her.

Skjema