A A A

Her er vinnerne av kulturpris, stipend og ildsjelpris for 2019

Vinnere+kultur%5B1%5D

Hanna Lyrek har fått Alta kommunes kulturstipend, årets ildsjel er Alf Sterner Johansen og Aronnesrocken mottar kulturprisen.

Kulturprisen for Alta kommune 2019 tildeles:

Aronnesrocken

Siden oppstarten på gressletta på Aronnes i 1996 har rocken vært en arena for unge mennesker med interesse for musikk. Aronnesrocken har gitt dem muligheten til å stå på en profesjonell scene, bygget opp selvtillit og tro på at det går an å lykkes som ung artist i nord. På den måten har de bidratt sterkt til det yrende kulturlivet som er i Alta i dag. Ildsjelene bak Aronnesrocken har jobbet år etter år for å opprettholde og utvikle festivalen, som skaper både folkeliv og bolyst i Alta. Med dette som grunnlag får Aronnesrocken Alta kommunes kulturpris for 2019

Kulturstipendet for Alta kommune 2019 tildeles:

Hanna Lyrek

Hanna har vokst opp i hundegården og bestemte seg tidlig for å satse på hundesporten. I en alder av 19 år ble hun tidenes yngste vinner av Finnmarksløpets 500 kilometer lange distanse. Allerede da hadde hun gjennomført en rekke løp og gjort seg bemerket, som 14-åring gjennomførte hun Finnmarksløpets juniorklasse og tok en sterk andreplass i 2015. Hun er beskrevet som et av sportens største talenter og er et godt forbilde for andre unge idrettsutøvere samtidig som hun har satt Alta på kartet med sine prestasjoner. For dette tildeles hun Alta kommunes kulturstipend for 2019.

Ildsjelprisen for 2019 tildeles:

Alf Sterner Johansen

I en årrekke har Alf Sterner Johansen stått på og sikret Alta et levende dansemiljø, gjennom sine verv som leder og instruktør i Alta swingklubb. Alf Sterner og swingklubben engasjerer både unge og gamle, og er et viktig bidrag til å bedre folkehelsen i kommunen.

Vedtatt enstemmig av Hovedutvalget for oppvekst og kultur 05.11.2019 

( Foto: Alta kommune/Altaposten/Freddy Ludvik Larsen)

Skjema