A A A

Be tech

Murmanshelf+748

Elever fra Alta møter bedriftsnettverket «Murmanshelf» i Russland

Gjennom prosjektet «Youth and business – we do more together» skal olje og gassindustrien i Russland utfordre elever på det «grønne skiftet». Ungdommen utfordres i møtet mellom bærekraft, klima og behovene for endring, og engasjerer seg i markeringer verden over. Gjennom dette prosjektet blir de utfordret til å drøfte og komme med forslag til hva som kan gjøres annerledes. 

Mandag reiser 25 elever fra Sandfallet ungdomsskole til Russland for å møte elever og næringsliv for å bli kjent med utfordringene og å lære mer av og om hverandre.

Bakgrunnsbilde+Be+tech+748

Seminar in Oulu september 25-28. 2019

Pupils, teacher and participants from the industry meet in Oulu to discuss increase young people’s interests in entrepreneurship, science and sustainability. Through our work we aim to bulid competencies for engaged thinkers and ethical citizens with and entrepreneurial spirit.

Forside Be tech Esera

Alta kommune presenterer prosjektet Be-tech i Bologna

Prosjektleder Trond Einar Persen fra Alta kommue reiser til Italia for å presentere prosjektet Be-tech sammen med representanter fra UiT-Norges Arktiske Universitet og Universitet i Oulo. Prosjektet er blant et av 17 prosjekter fra hele verden som er plukket ut til å ha en stand under ESERA 2019.

Erna+Solberg+p%C3%A5+Sandfallet+ungdomss

Statsminister Erna Solberg besøkte Sandfallet ungdomsskole

Statsministeren var på offisielt besøk i Alta og besøkte skolen for å høre om hvordan de jobber med å heve de faglige resultatene, og hvordan de jobber med realfag

Kunnskapsministeren+i+realfagsdialog

Realfagutstilling

Barnehagene i Alta har jobbet målrettet med realfag som tema dette året. I den forbindelse vil vi lage en utstilling hvor barnehagene får vist frem hva det har jobbet med. 

Utstillingen åpnes med en markering 6. juni 2019 kl 1200 på Alta Rådhus. 

Altaposten omtaler realfagsprosjektet Be-tech

Prosjektleder Trond Einar Persen holdt en orientering om projektet sammen med Equinors Jan Tore Nygård for Næringsforeningen i Alta. 

Logo Esera 2019

Invitasjon til å vise frem prosjekt Be-tech i Italia

Alta kommune mottok nylig følgene epost:

We would like to inform you that your poster has been selected to be exposed at the Esera Congress in Bologna

Det var en invitasjon til å vise frem det internasjonale realfagsprosjektet Be-tech på Esera sin realfagskonferanse i Bologna i slutten av august 2019

%C3%85sen+barnehage+Energikampen

Energikampen

Energikampen er et opplegg for å øke interessen for realfagene gjennom lekbasert læring 

Bilde av invitasjon til Energy on the loose

Energy on the loose

Alle 9. trinns elevene i Alta inviteres til vitenshow i Kultursalen 5/6 kl 0900-1300

Bakgrunnsbilde+Be+tech+748

Sandfallet ungdomsskole får tilskudd til et internasjonalt prosjekt

Høsten 2018 startet Sandfallet ungdomskole opp prosjektet "Business and entrepreneurship - we do more togheter" i samarbeid med elever fra Murmansk, Monchegorsk, Nikel og Zapolyarny i Murmansk fylke. I November var Sandfallet vertskap for russiske elever en hel uke. Elevene jobbet med ulike temaer knyttet til laks og bærekraft i samarbeid med Alta laksefiskeri intressentskap (Ali) og Norway Royal Salmon. Arbeidspråket hele uken var engelsk. 

Nå har skolen fått tilskudd på 200 000,- fra Barentsskretæriatet til å jobbe videre med prosjektet. Til høsten skal en gruppe elever reise til Murmansk og delta i en liknende prosjektuke. Der skal elevene jobbe med bærekraft knyttet til Olje og gass i samarbeid med bedriftsnettverket Murmanshelf og Rosatonflot and commercial sea port. 

 

betech

Be tech

The project “Be tech” started in November 2018. It was financed by Kolarctic CBC ENI 2014-2020 program.