A A A

– Vi er her for Alta kommune sine innbyggere

Ronny Møllenes, ansatt i Alta kommune

Ronny Møllenes og brøytemannskapene i Alta kommune jobber gjerne dag og natt for å holde veien åpne. Men de har også en liten bønn til innbyggerne,

Enkelte steder er det snakk om centimenter som skiller brøyteskjæret og parkerte biler. Brøytebilsjåfør, Ronny Møllenes, manøvrerer seg forbi bilene parkert i Tollevika i Alta. Her er det trangt om plassen og mange har ikke annet valg enn å parkere langs veien. 

– Det er slike situasjoner som er en utfordring, men hvis alle tenker på at det kan komme brede kjøretøy så hadde det vært en fordel for oss.

Brøytebil
Flere steder i Alta er det svært trangt og da er det vanskelig å komme frem med brøytebilen. Ronny Møllenes og de andre på uteseksjonen er blitt vant til forholdene, men ønsker likevel at folk tar litt mer hensyn og parkerer slik at de kan brøyte.

Er her for innbyggerne

Han vil nødig klage fordi han vet at mange ikke har noe valg. Likevel ser de en del som ikke tar hensyn til den jobben de er satt til å gjøre. Biler som er parkert lenger ut i veien enn det som er nødvendig, trafikk som ikke tar hensyn og tilhengere som står parkert på brøytebilens snuplass. Men Møllenes presiserer at det for det meste går bra.

– Jeg har enda ikke vært borti noe....bank i bordet, smiler han og fortsetter:

– Jeg har sagt det før. Vi er her for Alta kommune sine innbyggere. Hadde det ikke vært innbyggere, så hadde vi ikke trengt å være her.

Forrige helg snødde det kraftig. Da var Møllenes og gjengen på drift ute allerede klokken 04.00 for å rydde veiene. 

Prioriteringer

Når det snør har brøytemannskapene en klar prioriteringsliste der det aller viktigste er å holde veiene fri for snø. Når snøfallet er over kan de begynne å konsentrere seg om opprydding. Helt til slutt handler det om å skrape veiene, slik at bunnen ikke blir for tykk og humpete. Avdelingen har mange ansatte, men likevel rekker de ikke over alt på samme tid. Arbeidsoppgavene må tas steg for steg, og det kan ta noen dager.

Møllenes sier innbyggerne helt sikkert kan bli enda mer tålmodig og ikke forvente at alt skal være i orden med en gang. Og han mener det er gode forhold langs veiene i Alta

– Det er ingen som slurver for å slurve. Vi gjør en jobb og selv føler jeg at det går på æra løs dersom man slurver. Jeg synes både jeg og mine kolleger gjør en veldig god jobb. 

Ett godt råd

Skal brøytemannskapet få gjort sin jobb best mulig er det noe du som innbygger kan gjøre.

– Mitt råd er å tenke på at når det kommer snø, da er det stor sjanse for at det også kommer en brøytebil eller en hjullaster. Eller noe annet kjøretøy som har tenkt å fjerne snøen. Tenk på hvor du parkerer.

Skjema