A A A

– Det er helt fantastisk. Man har ikke lyst å gå hjem

Forsidebilde

Kjetil Suhr og de andre på brannstasjonen stortrives i nye lokaler.

Kjetil har jobbet 20 år som konstabel i brannvesenet i Alta. Han har alltid trivdes på jobb, uten tvil, men nå når bygget er tilrettelagt for drifta er det enda bedre.

– Det er helt fantastisk. Man har ikke lyst å gå hjem.

Han sier den viktigste forskjellen er at alt av utstyr nå er på samme plass.

– Før hadde vi utstyr plassert ulike steder på grunn av liten plass. Nå har vi alt på en plass og alt er på en flate. Når vi har utrykning har vi et møtepunkt og det er her. Det er bare en måned siden vi har flytta inn så det har ikke helt sunket inn at vi er på ny plass, innrømmer han.

gave fra ordfører.jpg

Brannsjef Knut Suhr med gaven fra ordfører Monica Nielsen. Hun sto også for den offisielle åpningen og klipping av den røde snoren. (Alle foto: Astrid Krogh)

Klipper snora.jpg

Ren og skitten sone

Brannsjef Knut Suhr framhevde også ren og skitten sone som en viktig forbedring i det nye lokalet. Tidligere luktet det sot i tre-fire dager i lokalet etter utrykning til brann.

– Og det man lukter puster man. 

Nå har de ren og skitten sone som ivaretar helsen til alle de ansatte. I tillegg har de fått utstyr til å rense både utstyr og klær, noe de ikke hadde tidligere. Før vasket de slangene med børste og høytrykkspyler. Nå har de vaskemaskin som ser til at slangene blir helt rene.

Gjestene.jpg

Et tjuetalls personer deltok på åpning. 

Godt samarbeid

Totalrammen for byggingen av stasjonen var på 108 millioner kroner. Og den er overholdt. Verte og Henning Bek fikk oppdraget med å tegne stasjonen, og Tecto Entreprenør var totalentreprenør. 

Et  godt samarbeid, sier brannsjefen.

– Veldig godt samarbeid hele veien. Og de ansatte har vært delaktig fra dag en og helt frem til i dag. Det er de som vet hva som trengs så det er viktig at de har fått komme med sine synspunkter. Samarbeidet med Henning har vært fantastisk. Før vi kom frem til det som står her i dag jobbet vi oss gjennom 10-12 utkast. 

Henning Bek, Verte Arkitekter.jpg

Henning Bek, Verte Arkitekter, var selvsagt med på åpningen. 

Ordfører Monica Nielsen snakket varmt om lokal representasjon i prosjektet da hun holdt sin åpningstale. 

– Vi har nå et fremtidsrettet bygg som ivartar de hensyn som må tas også fremover.

Kenneth Strifeldt og Knut Suhr.jpg

Kenneth Strifeldt, Tecto Entreprenør, overrekker gave til brannsjef Knut Suhr. Signert av dem, og underentreprenørene. Strifeldt sa også at de har benyttet lokale leverandører der det var mulig. Nesten det eneste som er kjøpt inn utenfor Alta er slangevaskeren. 

Trine Østmo.jpg

Trine Østmo er prosjektleder i Alta kommune og har ledet utbyggingen av Alta brannstasjon.

 

Skjema