UTSIKTSPUNKT PÅ SKODDAVARRE, 330 moh

Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Traseen er merket med blå maling på trær og steiner. På toppen er det satt opp ei postkasse med bok.

Skoddevarre_400x267.jpg

Foto: Lars Abrahamsen

Toppturen er et samarbeid mellom Frea IL og Alta kommune.

Turbeskrivelse:
Utgangspunktet er parkeringsplass ved den siste storsvingen før Øytun folkehøyskole. Herfra er det ca 500 meter til folkehøyskolen (se kart).
For å komme til utgangspunktet for turen: følg Rv 93 (Kautokeinoveien) til Øvre Alta, ta av ved skilt mot Øytun folkehøyskole. Det er ca 1500 m til parkeringsplassen. Ved utganspunktet står det ett informasjonsskilt om Toppturen. 

Følg blåmerket sti frem til BUL - løypa. Ta av til høyre, og til venstre igjen etter 100 meter. Krysset er merket. 
Det er også mulig å starte fra Gakori/Bossekop/Eiby og følge lysløype (BUL- løypa) til merket stikryss.

Løypa går langs sti / berg i dagen. Det går fint å gå med joggesko. Jevn stigning hele veien, ca 1 times rolig gange opp. Til utsiktspunktet er det 2 km. Spektakulær utsikt over Altaelva og Altafjorden. Dersom man vil gå lengre oppover er det flere topper i Skoddavarre- området. Det er i sesongen store muligheter for blåbærplukking langs stien.
 
På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Trekking av premie etter sesongen.

Denne toppen inngår i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie.
 
Startskilt:
Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Informasjonen er gitt på norsk, engelsk og samisk
At the starting point there is an information board with a map of the tour and tour descriptions. The information is given in Norwegian, English and Sami
 
GPS- koordinat
Ø=0584329
N=7758328
 
Koordinatsystem: WGS84, sone 34