UTSIKTSPUNKT PÅ LOSVARKOLLEN, 150 moh

Ved startpunktet står et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Traseen er merket med blå maling på trær og steiner. På toppen er det satt opp ei postkasse med bok.


Losvarkollen redusert.jpg

Foto: Aase Kristin H. Abrahamsen


Toppturen er et samarbeid mellom Kaiskuru IL og Alta kommune.

Parkering ved Kaiskuru nærmiljøsenter.

Kaiskuru nærmiljøsenter har beliggenhet i Kaiskuru, som er på østsiden av Altaelva. Det er avkjøring fra E6 rett sør for Altabrua. Følg veien (Kjosveien/Bregneveien) til du kommer til krysset med Kvekeveien, ta da av til høyre og følg Kvekeveien videre. Fortsett Kvekeveien opp bakken til du kommer til Myrullveien til venstre for deg. Følg Myrullveien videre. Kaiskuru nærmiljøsenter har nå beliggenhet på din høyre side, innkjøring til senteret er første avkjørsel til høyre. Parker her. For å komme til startpunktet for toppturen kan du enten gå til venstre forbi utebarnehagen (lengst sør på parkeringsplassen) og videre til venstre for fjellet/stupet foran deg. Alternativt kan du gå til bygget til nærmiljøsenteret, til lekeplassen til skolen (på motsatt side av bygget), og videre til ventre for fjellet/stupet foran deg. Her vil det lille huset ved skileikebakken sees godt.
 

Turbeskrivelse:
Stien starter bak det lille huset ved skileikbakken. Løypa går langs sti/berg i dagen. På toppen er det flott utsikt utover Altaelva, Alta sentrum, Altafjorden og bebyggelsen på Elvebakken, Kronstad, Kaiskuru og Saga. Som et alternativ til å snu og gå samme ruten ned igjen, kan man fortsette en rundtur på til sammen ca 2 km. Følg blåmerket sti. Rundturen slutter der den begynte, på Kaiskuru skistadion

Til toppen er det ca 700 m. Ved rolig gange tar det ca 20 minutter å gå opp.

På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Når topptursesongen er slutt trekker Alta kommune premier blant de som har skrevet seg inn. Husk, jo flere turer man tar, jo større er muligheten for å vinne.

Denne toppen inngår i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie

Kart

Startskilt:
Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Informasjonen er gitt på norsk, engelsk og samisk.
At the starting point there is an information board with a map of the tour and tour descriptions. The information is given in Norwegian, English and Sami

Startskilt Losvarkollen
 GPS- koordinatorer
Ø = 0591162
N = 7762252
Koordinatsystem: WGS84, sone 34