UTSIKTSPUNKT PÅ BORRAS VESTRE, 360 moh

Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Traseen er merket med blå maling på trær og steiner. På toppen er det satt opp ei postkasse med bok.

Utsiktsbilde fra Borras
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toppturen er et samarbeid mellom Nerskogen IL og Alta kommune.
 
Turbeskrivelse:
 
Utgangspunkt er enten ved parkeringsplass Saga skole (kjør opp "gamle grustaket", på toppen av bakken tar du av til høyre). På parkeringsplassen står det et informasjonsskilt om Toppturen samt Folkestien.
Alternativt utgangspunkt er ny parkeringsplass på Aspemyra (kjør opp "gamle grustaket", på toppen av bakken tar du av til venstre. Følg veien til du kommer til en ny parkeringsplass inne i skogen). Se kart. 

Følg merket sti i retning mot Skogvannet. De første 2 km av toppturløypa følger samme trase som Folkestien (rød merking).  Stikrysset er merket, det er også satt opp en hvilebenk her. Folkestien (rød merking) går til venstre og nedover i terrenget til Nerskogen IL sin registreringskasse øst for Skogvannet. Folkestien er etablert av Nasjonalforeningen for folkehelse v/ Alta Helselag og Nerskogen IL. Toppturløypa (blå merking) går til høyre og videre opp på snaufjellet.  Løypa er merket med blå maling på steiner og berg. På snaufjellet må man være observant slik at de blå merkene følges. Det er lagt klopper over myrer. Joggesko kan brukes i tørt vær.
Toppen ligger på snaufjellet med flott utsikt ut over Altafjorden og Tverrelvdalen. Det kan være værhardt på toppen, men det er mange flotte rasteplasser underveis. Ruta følger den gamle postveien fra Alta til Skoganvarre. Turen kan om ønskelig fortsettes innover fjellet, til for eksempel Store-Borras (558 moh).

Turen til toppen tar i underkant av 2 timer. Til toppen er det 4 km.
 
På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Trekking av premie etter sesongen.

Denne toppen inngår i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie.
 
Kart
 
Startskilt
Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Informasjonen er gitt på norsk, engelsk og samisk
At the starting point there is an information board with a map of the tour and tour descriptions. The information is given in Norwegian, English and Sami

Startskilt Borras Vestre
 
GPS- koordinater:
Ø=0595035
N=7761997

Koordinatsystem; WGS84, sone 34