ULVEHENGET, ca 412 moh

Ved startpunktet står et informasjonsskilt med kart og informasjon om turen. Traseen er merket med blå maling på trær og steiner. På toppen er det satt opp ei postkasse med bok.


 Ulvehenget+redusert+2%2C+best

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toppturen er ett samarbeid mellom Rafsbotn grendelag og Alta kommune.

Turbeskrivelse
Utgangspunktet er fra Sørelvdalen. Kjør E6 mot Rafsbotn, før du kommer til butikken står det et skilt til Sørelvdalen på høyresiden av E6. Kjør til asfalten slutter. Der er det tilrettelagt for parking. Vær vennlig å parker bilen på de tilrettelagte plassen, da veien videre er privat. Følg merking langs grusvei i ca 360 meter, ta til venstre i krysset og følg grusvei videre i 100 meter. Deretter er det merket sti til toppen. Det er merket med skilt og blå maling. Etter ca 2 km flater løypa litt ut, før den siste stigningen mot toppen. Turen følger tydelig sti, men krysser enkelte våte partier.

Toppen ligger på snaufjellet og gir flott utsikt over Rafsbotn, Alta by og videre til Kåfjord. Toppen er et fint utgangspunkt for å gå en lengre fjelltur over skoggrensen.

På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Etter at sesongen er ferdig vil Alta kommune trekke ut premier blant de som har skrevet seg inn. Jo flere ganger man er på toppen jo større mulighet er det for å vinne.

Denne toppen inngår i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie.
Ulvehenget er også en del av Rafsbotn grendelags tre-toppers.

Kart

Startskilt
Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Informasjonen er gitt på norsk, engelsk og samisk.
At the starting point there is an information board with a map of the tour and tour descriptions. The information is given in Norwegian, English and Sami

Startskilt Ulvehenget

GPS- koordinat:
Ø =0599927
N=7770453

UTM, WGS 84

34 W