A A A
Ronja+Daniloff

Premie til refleksbrukere

Alta kommunes utsendte var på reflekspatrullje.

Onsdag morgen var Alta kommunes utsendte på plass ved Alta videregående skole for å sjekke om reflekskampanjen 1,5 uke tildigere hadde hatt en effekt. Da bistod russen i å dele ut ca 500 reflekser til elever på skolen, samt at de lagde en video som oppfordret til refleksbruk. Dagens patruljering er en fortsettelse på del 1 - hvor Alta kommune deler ut gavekort til personer som påtreffes og som bruker refleks. "Det er vel og bra at folk har refleks innsydd på ryggsekken, men vi ønsker helst å se at folk har gjort en aktiv handlling for å gjøre seg mer synlig i den mørke årstiden", uttaler Tom Frode Hansen fra Alta kommune. "Det beste er at noen har tatt på seg en hengende refleks eller en såkalt "slap-refleks, en slik du tar på rundt håndledd eller fot. Det viktige er at man blir synlig fra alle sider".

Anne Kristin Lomeland.jpg

Anne Kristin Lomeland var den første heldige vi påtraff. Hun er lærer på videregående skole og hadde reflekser både rundt armene på jakka samt hengende fra lommene. Hun anser seg selv som en fast refleksbruker. Det er derimot få elever å spore som har reflekser på seg. Vi må lete lenge for å finne en eneste. Vi spurte Lomeland om hun kunne tenke seg hvorfor. "Det er vanskelig å si, kanskje det er et ekstra tiltak å feste på seg reflekser? Disse som henger kommer jo også ofte i veien. Det er noe hun kan tenke seg å spørre elevene om" svarte hun.

Ronja Daniloff.jpg

Ronja Daniloff kommer så gående mot inngangsdøra på skolen og har et synlig reflekshjerte som dingler på siden. Hun blir tildelt dagens andre gavekort. Hun innrømmer at hun også var blant dem som ble trukket ut i fjor - så dette har virkelig lønt seg for henne. 2 000 kr i et gavekort man kan bruke hvor man vil er en gjev belønning. Vi spør også henne om hvorfor hun tror det er så få som bruker refleks. Det vet hun ikke, men for hennes del har hun hengt en refleks på jakka og etterpå er den jo alltid der.

Reflekspatruljen vil også fremover dukke opp sporadisk for utdeling til refleksbrukere - så det kan lønne seg å bruke relfkes på mer enn en måte. Synligheten er det viktigste, men at man også kan bli rikere på det kan absolutt ikke være en bakdel.

 

Skjema