Komsa/ Gurravárri

KOMSA/ GURRAVÁRRI, 213 MOH

Ved startpunktet står et informasjonsskilt med kart over turen, og turbeskrivelse. Følg lysløypa og velg en av de mange stiene opp til toppen. Deler av traseèn er merket med kommunelogoen, men store deler av stien er ikke merket. På toppen er ei postkasse med bok.

 

Utsikt fra Komsatoppen i Alta 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ansvarlig for toppen er  avdeling miljø, park og idrett i Alta kommune.

Turbeskrivelse

Utgangspunktet er parkeringsplass vest for Komsa skole. Ta av fra Bossekopveien mot tilfluktsrommet. Avkjøringen ligger ca 150 meter fra Komsa skole. Løypa følger lysløype, sti/berg i dagen. Jevn stigning hele veien, ca 40 minutter rolig gange opp. Korteste vei til utsiktspunktet er ca. 1450 meter. Er det tørt kan en fint gå med joggesko. Vær oppmerksom på at vått berg kan være glatt.

Flott utsikt over Altafjorden og Alta by.

På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Når topptursesongen er slutt trekker Alta kommune premier blant de som har skrevet seg inn. Husk, jo flere turer man tar, jo større er muligheten for å vinne.

Denne toppen inngår i tre- toppers i Miljøuka - ved å stemple på Komsa, Raipas og Hjemmeluft i ett gitt tidsrom får man en t- shirt.

Denne toppen inngår også i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie.

Kart

GPS koordinat

34 W UTM Ø = 0587182, N= 7765706

Kulturminner - Vær varsom!

Finnmark fylkeskommune har satt i gang en fredninsposess for Komsaområdet, og området vil således bli beskyttet mot utbygging og større inngrep. IKKE grav i kulturminner eller plukk med deg noe fra området som minner om avslag og redskaper.

Les mer i Komsa i tid og rom