Hjemmeluft/Jiepmaluokta

HJEMMELUFT/JIEPMALUOKTA 182 MOH

Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Traseèn er merket med blå maling på trær og steiner. På toppen er det en postkasse med bok.

Utsikt fra toppen Hjemmeluft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansvarlig for toppen er avdeling miljø, park og idrett i Alta kommune.
 

Turbeskrivelse

Utgangspunktet er parkeringsplass ved Alta museum. Her krysser man E 6 over til gang - og sykkelvegen. Følg gang- og sykkelvegen et stykke mot Kvenvik ca 200 m. Følg merket sti mot toppen.

Løypa begynner raskt å stige, og har jevn stigning fram mot utsiktspunktet. Fjellsko eller støvler anbefales. Stien kan fort bli gjørmete i starten. Turen opp fra museet tar ca 30 minutter. Til utsiktspunktet er det 900 meter.

Toppen ligger på snaufjellet, med en flott utsikt mot Altafjorden, Alta sentrum og Skoddavarrefjellene i sør.  Det er en gammel natur- og kultursti langs ruta. Dersom man vil gå til den høyeste toppen i området, så finnes det en delvis merket sti til Nordtoppen (434 moh). Det er skiltet hvor man tar av.

På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Etter at sesongen er ferdig vil Alta kommune trekke ut premier blant de som har skrevet seg inn. Jo flere ganger man er på toppen, jo større mulighet er det for å vinne.

Denne toppen inngår i tre- toppers i Miljøuka - ved å stemple på Komsa, Raipas og Hjemmeluft i ett gitt tidsrom får man en t- shirt.

Denne toppen inngår også i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie.
 

 Kart

Startskilt

Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Informasjonen er gitt på norsk, engelsk og samisk
At the starting point there is an information board with a map of the tour and tour descriptions. The information is given in Norwegian, English and Sami

GPS koordinat

34 W  UTM Ø = 0583080  N = 7761295