DØNNEVARRE (Kviby), 465 moh

Ved startpunktet står et informasjonsskilt med kart over turen og en turbeskrivelse. Traseen er merket med blå maling på trær og steiner. På toppen er det satt opp ei postkasse med bok.

 Utsiktsbilde mot Kviby

Toppturen er et samarbeid mellom Kviby IL og Alta kommune.
 
Fra Alta kjører man E6 mot Skaidi, og tar av ved Leirbotnvatn til fylkesvei 883 mot Kviby.
 
Utgangspunktet er parkeringsplassen ved fergeleie til Årøya, som ligger vel 3 km fra Kviby sentrum mot Nyvoll. Det er viktig at denne parkeringsplassen brukes, og ikke utkjørsel ved starten av stien. Dette på grunn av behov for plass for foringsbil til mærene.
 
Fra parkeringsplassen går man ca 400 meter tilbake den veien man kom, der står det et skilt i vegkanten. Løypa følger en kjerrevei et stykke, før en sti fører oss mot toppen Dønnevarre (Duonnavarri). Turen er unik ved at den starter i fjæresteinene, går via frodig vegetasjon i lavlandet, moltemyrer og fjellblomster oppi lia, mens man må over tregrensen for å komme til toppen. I slutten av juni ligger det enda snøfonner som må passeres før man når toppen.

På toppen er det en fantastisk utsikt mot Årøya og Stjernsundet i nordvest, Isnestoften i vest og mot Porsanger i øst. Det er også flott å se ned på Kviby i fugleperspektiv.

Løypa er godt merket med blå maling på trær og steiner. Joggesko kan brukes i tørt vær.
 
Til toppen er det ca 3 km. Turen opp tar ca 1 1/2 time, inkludert små pauser. På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Trekking av premie etter sesongen.

Denne toppen inngår i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie.
 

Startskilt
Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Informasjonen er gitt på norsk, engelsk og samisk
At the starting point there is an information board with a map of the tour and tour descriptions. The information is given in Norwegian, English and Sami

Startskilt Dønnavarre
 
GPS- koordinater:
Ø=0590648
N=7782424
 
Koordinatsystem; WGS84, sone 34