BJØRKELITIND (Talvik), 352 moh

Ved startpunktet står et informasjonsskilt med kart over turen og en turbeskrivelse. Turen er merket med blå maling på trær og steiner. På toppen er det satt opp ei postkasse med bok.


Utsikt fra toppen Bjøkelitind i Talvik
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Toppturen er et samarbeid mellom Talvik Jeger- og Fiskerforening og Alta kommune.

Turbeskrivelse
Utgangspunktet for turen er Talvik skole, der er det godt med parkeringsplasser.

Løypa går mellom skolen og barnehagen, og mellom grusbanen og ballbingen. Følg stien til høyre ned mot elva. Gå over brua og følg stien rett opp to små bratte bakker. Turen starter i lettgått terreng. Følg lysløypa ca 1,5 km frem til et plantefelt med grantrær.  Derifra er det jevn stigning opp mot toppen. Turen går i skogsterreng, mens de siste hundre meter er i fjellterreng.

Toppen ligger på snaufjellet, med fantastisk utsikt til Vassbotndalen, bygda Talvik og utover Altafjorden. Det er en flott varde på toppen. Fra toppen kan man gå videre «innover Talvikfjellene».

Om vinteren har Talvik IL turpostkasse ved Småvannsmarka, 3,8 km en vei, og ved Kalksteinen, 6,3 km en vei. Ved granfeltet står det skilt som viser hvor skiløypa tar av fra lysløypa.

Bjørkelitind er en av toppene i Alta 10-toppers. Det trekkes en premie blant de som har skrevet seg i boka. Det trekkes også en premie blant de som har gått på alle 10 toppene.

Kart

Startskilt
Ved startpunktet står det et informasjonsskilt med kart over turen og turbeskrivelse. Informasjonen er gitt på norsk, engelsk og samisk
At the starting point there is an information board with a map of the tour and tour descriptions. The information is given in Norwegian, English and Sami

Startskilt Bjørkelitind
 
 
GPS-koordinater
 
34 W Ø=0572233 N=7770840

GPS- koordinatorer