Alta 10- toppers 2018

Salg av t-skjorter på Alta bibliotek. T-skjortene koster kr. 100,-.

Premieutdelingen for 2017 sesongen foregikk på Alta rådhus for IMI barnehage og på Alta bibliotek for resten av vinnerne.

 

 

IMI barnehage premie

Ordfører delte ut et glassfat til IMI barnehage og spanderte frukt på de flinke ungene. Barnehagen forteller at de ofte er på tur.

Premieutdeling toppturer 2017

Glade vinnere at Alta 10-toppers 2017.

De som ikke kunne være tilstede i går på premieutdelingen kan ta kontakt med Aase-Kristin H. Abrahamsen aaab@alta.kommune.no, 419 04 276.

Vinner av kr. 2.500,-,blant de som har gått alle 10 toppene, Robin Mortensen.

 

Topp Vinner av glassfat
Hjemmeluft Marina H. Haldorsen
Bjørkelitind Sebastian Olaussen
Losvarkollen Tom Roger Pettersen
Dønnevarre Sissel Hesjevoll
Halde Emil E. Arnesen
Ulvehenget Eva Berntzen
Borras Vestre Line Nyman
Komsa Imi Barnehage
Skoddevarre Telma Schmidt Holst
Raipas Kirsti Forsberg Dalland

Gratulerer !!!!!!!!

.

Ved spørsmål ta kontakt med: Aase-Kristin H. Abrahamsen, tlf 419 04 276, aaab@alta.kommune.no.

 

 

Alle bøkene er levert inn og alle registreringene er telt opp. Noen topper har færre besøkende og noen topper flere. Som grafen under viser, så har antall registreringer på Alta 10-toppers stabilisert seg på i overkant av 36.000. Dette er meget bra sett i forhold til folketallet som i er i overkant av 20.000.

 

Statistikk for 10-toppers

 

 

 

Vi skal nå foreta en trekning av en heldig vinner på hver topp. Vi vil også trekke en vinner blant de som har registrert at de har gått alle 10 toppene. Vi kommer tilbake til når premieutdelingen vil finne sted. Alle prisvinnerne vil bli kontaktet.

I år koster det kr. 100,- for 10-toppers t-skjorte. T-skjorten er i økologisk bomull i fargen petrol (søk på nettet så finner du fargen, en slags blå/grønn farge, veldig fin). T-skjortene vil kunne kjøpes på Alta bibliotek fra 18. januar.

Dønnevarre i høstfargerDønnevarre i høstfarger.  Foto: Kirsti Håkonsen

Finnmark friluftsråd arrangerer i samarbeid med Alta kommune Perleturer.

Alta kommune har i samarbeid med IL Frea, Kviby IL, Nerskogen IL, Kaiskuru IL, Rafsbotn grendelag, Talvik Jeger- og fiskerforening og Alta og omegn turlag tilrettelagt for Alta 10-toppers. Toppturer er et ledd i kommunens satsing på bedre folkehelse, med tilrettelegging for fysisk aktivitet og friluftsliv.

Toppturene er normalt tilgjengelig for besøk i perioden 10. juni til 15. oktober. I år vil noen av toppene bli klar senere på grunn av mye snø i terrenget.  Husk å skriv deg i boka når du besøker toppen.
Toppene Lille Raipas, Hjemmeluft, Komsa, Ulvehenget, Bjørkelitind og Dønnevarre inngår også i Alta kommunes Miljøuke, som i 2017 arrangeres 10. - 18. juni. Alle som besøker disse toppene må huske å skrive seg inn i boka som ligger på toppen, for å delta i premieringen i Alta 10- toppers.

Når du har vært på alle ti toppene kan du registrere deg. Trykk på feltet under der det står "Tatt alle 10?" Hvis du vil kjøpe en  t-skjorte krysser du av for rette størrelse.  Du kan bruke skjema for turoversikt for egen kontroll på når du har vært på de ulike toppene. Skjema skal ikke sendes inn. Hvis du vinner premie vil vi kontrollere i boka om du har vært på toppen. Så husk skriv deg i boka!!

Skjema for turoversikt

 

Tagg gjerne bilder fra toppene med #alta10toppers. Alta kommune ønsker å få tilsendt turbilder fra besøk på toppene. Turbildene må kunne brukes av Alta kommune. Fotografen vil bli kreditert. Turbilder kan også sendes til Aase- Kristin H. Abrahamsen: aaab@alta.kommune.no

 

Følgende var nytt fra 2015:  

 • Starten for toppturen Ulvehenget er flyttet til Sørelvdalen. Kjør E6 mot Rafsbotn, før du kommer til butikken står det et skilt til Sørelvdalen på høyresiden av E6. Kjør til asfalten slutter. Der er det tilrettelagt for parking. Vær vennlig å parker bilen på de tilrettelagte plassen. Veien videre er privat. Følg skilt og blåmaling. Etter hvert kommer man inn på den gamle stien

Informasjon

 

 • Registrer deg ved å skrive navn og mobilnr i boka på toppen.
 • Det står et skilt ved starten av løypa. Skiltet inneholder informasjon om turmålet, kart og GPS- koordinatorer. Informasjonen er gitt på norsk, samisk og engelsk. Den samme informasjon er tilgjengelig her på nettsiden (klikk deg inn på den toppen du er interessert i, se mer informasjon i tabellen under).
 • Stien til toppen er merket med skilt og blå maling på trær og steiner
 • Skiltene ved starten av løypa og merkingen er finansiert ved hjelp av tilskudd fra Finnmark fylkeskommune, Fefo, Gjensidige stiftelsen og Alta kommune.
 • På toppen er det satt opp ei postkasse med bok for registrering
 • Sesongen er i sommersesongen, fra starten av juni til 15. oktober hvert år. Toppene kan enkelte år være klar litt senere på grunn av snøforholdene
 • Etter at tursesongen er ferdig vil Alta kommune trekke en premie på hver topp blant de som har skrevet seg inn. Jo flere ganger man er på toppen, jo større mulighet er det for å vinne. Vi trekker i .tillegg ut en vinner blant de som vært på alle 10 toppene.Frist for å registrere seg er 1. november.

 

Finnmark friluftsråd arrangerer ved hjelp av medlemskommunene Perleturer. Her kan du samle turer i hele Finnmark

 

 

Losvarkollen redusert.jpg

Utsikt fra toppturen Losvarkollen i Kaiskuru. Foto: Alta kommune

Brosjyre om Alta 10- toppers 

 Alta 10- toppers består av følgende topper: 
(klikk deg inn på den toppen du ønsker mer informasjon om)

Oversikt topper
Topp
Høyde over havet
Lengde (pr. vei)
Tidsbruk (opp) i rolig tempo
Parkering
182 m
900 m
30 min
Alta museum
213 m
1,5 km
45 min
Komsa skole
286 m
2 km
1 time
Enden av Stranddalen, forbi masseuttak i Raipas
330 m
2 km
1 time
500 m før Øytun folkehøyskole
465 m
3 km
1,5 time
Fergeleie til Årøya
360 m
4 km
2 timer
Saga skole og grendehus
150 m
700 m
20 min
Kaiskuru nærmiljøsenter
412 m
4 km
1,5 time
Sørelvdalen
 352 m
2.3 km
1,5 time
Talvik skole
905 m
9 km
3 timer
400 m nord for Kåfjord kirkeOversiktskart - kart som viser de enkelte toppene sin beliggenhet
 

Premiering

 • Etter tursesongen vil Alta kommune trekke en premie for hver topp. Premien er et flott glassfat fra Arctic Glasstudio Berlevåg. Jo flere ganger man har registrert seg i bøkene, jo større muligheter for å vinne. Husk derfor å skrive deg inn i boka for hver gang du er på toppen
 • Det vil også trekkes en premie blant de som har gått alle ti toppene. Husk å skriv deg inn i alle bøkene.
 • Alle som har vært på alle 10 toppene kan kjøpe en t-skjorte for kr. 100,-.


Instagram
Via Instagram kan du se bilder som er tagget med #alta10toppers. Se bildene her

Historikk
Alta kommuene har en lang tradisjon med toppturer i Miljøuka.
I 2006 ble Toppturer i Alta igangsatt, da med 2 topper. Siden har vi økt med nye topper for hvert år
I 2010 hadde vi for første gang 10 topper, og derav navnet Alta 10- toppers.

I 2016 hadde vi tilsammen 36.561 registreringer på alle 10 toppene.  500 personer hadde gått på alle 10 toppene. Selv om det er en liten nedgang på minus 46 personer fra året før så er det et fantastisk resultat i en regnfull sommer.

 


Andre turmuligheter i Alta
Det finnes mange andre muligheter for å gå på tur i Alta. Artikkelen Toppturer og trimtilbud i Alta  inneholder en oversikt over andre turmuligheter, som trimbøker, merkede stier, turorientering, sykkeltrim. Listen er ikke uttømmende.

 
 
 Logo Alta 10- toppers

 Fysak-Alta-logo-i-jpg_100x56