A A A
påskeegg i sne

Aktiv påske i Alta - i byen og på fjellet

Vil du være aktiv i påska er det mange muligheter både i nærmiljøet og på fjellet. Vi har naturen rundt oss på alle kanter, det er bare å velge: Ski, gå, akebrett, bålplasser.

Bypåske

Du trenger ikke å dra langt for å kunne ha en aktiv utepåske. Det finns små og store turmål omtrent midt i byen og i boligområdene rundt. Eksempler er Olavbakken i Saga, Gapahuken ved hoppbakken i Kaiskuru, Knudsendalen på Aronnes, skileikanlegget ved Komsa skole, Kristianbakken som ligger ved Byløypa på strekket Alta kirke - Åsen barnehage, skileikområdet innenfor Gakori skole, skileikanlegget i Tverrelvdalen.  Sandfallet og Komsa er flotte turområder, lett tilgjengelig. Ta med ski, kjelke, akebrett, spade, mat, sitteunderlag og kos dere ute.

Gåturer og fatbikeløyper i terrenget

Frivillinge har laget flotte løyper både for de som ønsker å gå på truger, på beina og for de som ønsker å sykle på snø i terrenget. Løypene er hele tiden i endring, men eksempler på løyper kan sees her.

Skiløyper i fjellet

Alta kommune har samarbeid med Alta og omegn turlag, Sarvesjokka hytteforening og Bollo hytteforening om merking og kjøring av skiløyper i fjellet. Her får du høyfjellsopplevelser under 30 min kjøring fra Alta sentrum.

Skiløyper i Alta

Her får du en oversikt hvor og når det er kjørt skiløyper i påska,

 

Gapahuk Komsa redusert.jpg

 

 

Skjema